用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 沙田91網 - 15分及20分的選擇
go

沙田91網 - 15分及20分的選擇 [複製鏈接]

本身係舊生, 所以主風小學有20分
但去過幾個揀介會後都比較喜歡培基, 但只有15分
2間都同時要求111才可以扣門
已另報幾間直資/私學
本身小朋友個性活潑好動,幼稚園開心學習, 功課較少

如果揀培基係咪好搏? 入唔到就好大機會入寶校?
沙田主風20分係首輪入既機會大唔大?
除了這2間,如果只有15分, 91網仲有冇好選擇?

5    0    0    0

回覆:沙田91網 - 15分及20分的選擇

有人試過一胡及沙胡自行15分抽到,真係好睇彩數,但兔、龍年出生率高就好難了!

20分應該都OK 既, 因為上網睇沙主原來都唔係大熱門學校.

99dogdog 發表於 15-9-18 11:17
有人試過一胡及沙胡自行15分抽到,真係好睇彩數,但兔、龍年出生率高就好難了!

...
一胡同沙胡, 兩間升中表現差太遠了...... 15分仲可以試下蕭小, 朱小, 再唔係不如諗下88網個D學校
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:99dogdog+發表於+15-9-18+11:17+有人

原帖由 hkpapa852 於 15-09-18 發表
一胡同沙胡, 兩間升中表現差太遠了...... 15分仲可以試下蕭小, 朱小, 再唔係不如諗下88網個D學校
...
請教一胡沙胡升中表現點樣差太遠呢?

emiliarabbit 發表於 15-9-22 22:20
請教一胡沙胡升中表現點樣差太遠呢?
一胡過去兩屆都有~50%畢業生升讀一線中學, 沙胡過去兩屆都係得~30%, 咁你話差得遠唔遠?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:沙田91網 - 15分及20分的選擇

培基叩門唔洗111,但收唔收非111冇人知,基本上你乙ㄧ(唔理你放乜)中唔到,已經大半隻腳入左四寶

引用:培基叩門唔洗111,但收唔收非111冇人知,基

原帖由 frogbobo 於 15-09-23 發表
培基叩門唔洗111,但收唔收非111冇人知,基本上你乙ㄧ(唔理你放乜)中唔到,已經大半隻腳入左四寶

...
你講得啱,今年乙一唔得就好多中四寶,重有一間加開左一班。

邊間呀  

引用:Quote:emiliarabbit+發表於+15-9-22+22:20+

原帖由 hkpapa852 於 15-09-23 發表
一胡過去兩屆都有~50%畢業生升讀一線中學, 沙胡過去兩屆都係得~30%, 咁你話差得遠唔遠?
...
明白,但一胡亦相對難入很多嗎?

請問四寶是那四間小學?

引用:請問四寶是那四間小學?

原帖由 386alicefung 於 15-09-23 發表
請問四寶是那四間小學?
自己揾下沙田四寶就好快會知

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+15-09-23+發表

原帖由 emiliarabbit 於 15-09-23 發表
明白,但一胡亦相對難入很多嗎?
排第一都爭崩頭

‹ 上一主題|下一主題