用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會基愛小學 基愛在教學及升中派位方面相比區內期他小學會較弱嗎? ...
go

基愛在教學及升中派位方面相比區內期他小學會較弱嗎? [複製鏈接]

如題

0    0    0    0

回覆:monchhichi0313 的帖子

點解咁問?你係邊度聽番嚟?中一派位好似係靠舊生中一入學試既成績決定!兩年計一次,好唔好唔知嫁喎!每間學校都會有變數基愛好似係區內唯一一間獲得政府支助計劃wifi 100,資訊科技發展得唔錯,攞左唔少獎!不如上校網睇下www.keioi .edu.hk ,自己觀察最好!唔好段估同聽人講

回覆:基愛在教學及升中派位方面相比區內期他小學會較弱嗎?

其實我覺得佢唔錯,想睇下讀緊嘅家長有乜評價,下個星期要交表了,頭痛中~

原來係咁!我見基愛都有好多講座,你有冇去聽!好似嚟緊星期六有活動!你打電話去問下可唔可以參加?自己暸解下好些!我見學校好似攞左關愛奬,老師應該好關心d學生、好愛錫小朋友校長好有心、好nice,會親自家訪d學生!

全部都有去參加呀!我知基愛出名有愛心,呢點係我想揀佢嘅原因,想知學術方面相比起會唔會弱D

回覆:boyceyan 的帖子

你小朋友讀緊基愛?

我小朋友讀k2咋!不過身邊朋友d小朋友讀緊基愛,我見學校分普教中、體藝、資訊科技、數學班等,應該著重學術,因材施教嘅!唔係都唔會咁推行啦!我見朋友對學校口碑唔錯,小朋友都返得好開心

好多謝你嘅意見,下年輪到你,有冇心水?

唔係咁講,大家交流下其實我覺得選學校要睇下小朋友既需要,程度太深我驚跟得好辛苦,讀書係個漫長既過程,我唔信贏在起跑線呢套,反而我希望小朋友健康快樂地成長,過程中有師長同學關心,返學要開心
基愛合晒我要求

引用:唔係咁講,大家交流下其實我覺得選學校要睇

原帖由 boyceyan 於 15-09-19 發表
唔係咁講,大家交流下其實我覺得選學校要睇下小朋友既需要,程度太深我驚跟得好辛苦,讀書係個漫長 ...
👍👍👍👍👍☺

回覆:boyceyan 的帖子

‹ 上一主題|下一主題