用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田呢幾間邊間好?請大家比d意見!!!
樓主: wendy.
go

藍田呢幾間邊間好?請大家比d意見!!! [複製鏈接]

引用:Quote:anpanman_baby+發表於+15-9-21+10:12

原帖由 甄太太 於 15-09-21 發表
實力太主觀喇,一個幾嵗小朋友。好彩我無乜期望,佢地唔收我惟有走遠d,最怕同人爭。從來不信什麽贏在起跑 ...
上年小一叩門,基法考筆試,李兆強考數學....有D考埋普通話,考試越來越深,辛苦的只有小朋友,家長只有不停咁谷

anpanman_baby 發表於 15-9-21 11:02
上年小一叩門,基法考筆試,李兆強考數學....有D考埋普通話,考試越來越深,辛苦的只有小朋友,家長只有不 ...
真慘

anpanman_baby 發表於 15-9-21 10:12
叩門位有幾多個,得十個八個,受歡迎的幾百人去叩,老實收得幾多個,至於推薦信,我聽過的小一簡介會,學校 ...
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3134508&extra=page%3D1&page=2

我估如果靠實力,金麗真係超谷,話今年叩門入德兆成功有六個,唔知係真定吹水。

我女如果不是太叻,都唔敢俾佢讀

引用:Quote:anpanman_baby+發表於+15-9-21+10:12

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3134508&extra=page%3D1&page=2

我估如果靠實 ...
金麗我亦聽聞係谷,至於好多人入李兆強有可能多李兆強細佬妹入金麗啦,不過我小朋友上年N無人仕金麗都收,所以真正原因真係唔知

anpanman_baby 發表於 15-9-21 12:45
金麗我亦聽聞係谷,至於好多人入李兆強有可能多李兆強細佬妹入金麗啦,不過我小朋友上年N無人仕金麗都收, ...
我估一個小朋友叻唔叻係咪可造之材,睇反應可以睇得出,d先生好有經驗架,你小朋友應該屬於呢類。

我果個,教一樣野教十次都仲淨係識笑,真係把鬼!!

引用:Quote:anpanman_baby+發表於+15-9-21+12:45

我估一個小朋友叻唔叻係咪可造之材,睇反應可以睇得出,d先生好有經驗架,你小朋友應該屬於呢類。

我果個 ...
我可以肯定金麗鐘意收講野叻同活潑的小朋友,報名時老師提我interview 要搵個令小朋友講好多野的人陪。記得個日interview, 我小朋友十分投入,其中有part 2個小朋友一group 坐埋一齊,老師分別同佢地玩同傾計,我仔同枱另外的小朋友比較怕羞,好多時唔答老師,我小朋友係答埋佢個份,又係咁問老師D玩具點玩,其實我知有D學校唔鐘意我小朋友呢蘱型,太主動同囗多多,所以當時我仲唸小朋友會被扣分,點知又有offer

anpanman_baby 發表於 15-9-21 13:02
我可以肯定金麗鐘意收講野叻同活潑的小朋友,報名時老師提我interview 要搵個令小朋友講好多野的人陪。記得 ...
我女係主動開朗型,但學野就比較慢,可能我二叔個女資優,好細個已經好叻,我同人地個女一比,就無得比了。每個小朋友資質唔同,好多野無得強求。

再大小小睇下點,如果佢好明顯谷都無用,我報d happy school算了。

咁大家除了考慮李兆強,聖愛德華!!想問問藍田循道點睇????

引用:咁大家除了考慮李兆強,聖愛德華!!想問問藍

原帖由 wendy. 於 15-09-22 發表
咁大家除了考慮李兆強,聖愛德華!!想問問藍田循道點睇????
藍循同李兆強算區內一缐,但上年藍循升中派位比往年差左少少,之後就係基法、基顯,聖愛德華屬二線

唔該唔該,因為我見好多人都講李兆強,冇乜人講藍循,所以想了解下,thanks thanks

引用:唔該唔該,因為我見好多人都講李兆強,冇乜

原帖由 wendy. 於 15-09-23 發表
唔該唔該,因為我見好多人都講李兆強,冇乜人講藍循,所以想了解下,thanks thanks ...
因為藍循要1-1-1先俾叩,李兆強唔駛

唔好意思,唔係好明1-1-1嘅意思?

引用:唔好意思,唔係好明1-1-1嘅意思?

原帖由 wendy. 於 15-09-23 發表
唔好意思,唔係好明1-1-1嘅意思?
http://speakout.hk/mobile/detail.html?id=7523&pi=h

引用:Quote:原帖由+wendy.+於+15-09-23+發表唔好

原帖由 anpanman_baby 於 15-09-23 發表
http://speakout.hk/mobile/detail.html?id=7523&pi=h
即在自行派位、統一派位甲部及乙部都選同一間學校為首志願

明白,非常感謝

回覆:wendy. 的帖子

請問你地講嘅李兆強係邊間?

識人讀康盈, 金麗, 救世軍哩幾間, 金麗中文較好, 其它都差不多, 上年入2間兆強同藍循的都是舊生分, N無好似唔覺有.  

我都想問下藍田果2間李兆強有咩分別架!?????

回覆:wendy. 的帖子

想知

‹ 上一主題|下一主題