用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 報名培橋
go

報名培橋 [複製鏈接]

培橋是網上報名,在網上upload portfolio, 想問portfolio限多少版?  謝謝。  另外,是否不需交成績表? 我見課外活動佔20分,都算多。
   1    0    0    0

回覆:報名培橋

我都想知呀。

最多收4頁

引用:培橋是網上報名,在網上upload+portfolio,+

原帖由 lovebb2 於 15-09-16 發表
培橋是網上報名,在網上upload portfolio, 想問portfolio限多少版?  謝謝。  另外,是否不需交成績表? 我 ...
培橋舊年第一round 收左我小朋友。
坦白講我當初因為佢報名手續易同埋諗住報多幾間拎多個面試經驗而報。

我完全無遞交portfolios, 只係交左成績表同基本出世紙等資料,課外活動同証書果啲無交過,所以我諗面試表現大於一切,祝大家好運。

雖然我最後無註冊,但培橋個校舍真係好大好靚

引用:Quote:原帖由+lovebb2+於+15-09-16+發表培

原帖由 feray 於 15-09-17 發表
坦白講我當初因為佢報名手續易同埋諗住報多幾間拎多個面試經驗而報。
你介不介意講你最後入那間小學而放棄培僑?

引用:Quote:原帖由+lovebb2+於+15-09-16+發表培

原帖由 feray 於 15-09-17 發表
唔係有兩round in? 點會第一round就收你小朋友?我知個個有Pk offer 都要in 2 rounds

培僑係我報的學校中 (上年報左1X間), 報名手續最方便家長的一間.
既不用排隊, 更不用特登搵一日出去交表.
相當體諒家長的一間好學校.

回覆:Babyarsene 的帖子

有second in, 我意思指我唔係由waiting list 入

引用:Quote:原帖由+feray+於+15-09-17+發表培橋

原帖由 S148 於 15-09-17 發表
你介不介意講你最後入那間小學而放棄培僑?
最後決定讀APS

‹ 上一主題|下一主題