用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問各位,我阿b2015年2月出世的,想問幾時開始報playgro ...
go

請問各位,我阿b2015年2月出世的,想問幾時開始報playgroup和pn? [複製鏈接]

請問各位,我阿b2015年2月出世的,想問幾時開始報playgroup和pn?
因為見到我其他朋友話已經要報名了,我還以為是出年的9月才報pn的,係點樣架?幾時要報?大家傾下啦~

0    0    0    0

回覆:請問各位,我阿b2015年2月出世的,想問幾時開始報playgroup和pn?

2月出世是大b嗎?係唔係比細b遲入學的?

回覆:victoriaicc 的帖子

2月係大b,下年先報pn

回覆:victoriaicc 的帖子

如果跟年份,2015出世既bb應該係2017年8、9月入學,即明年約呢個時候報pn. 大b細b總之如果想喺2017年入學就一律2016年8-10月報名。但有啲學校怕細b太細未適合面試住會遲啲先in細b,大b就唔會遲報名唔會遲in. 至於playgroup, bb宜家約7個月,可以留意下,留意正邊啲即報即有位,有啲要排,我建議bb適行先上playgroup更好。

引用:2月係大b,下年先報pn +

原帖由 boctopus 於 15-09-17 發表
2月係大b,下年先報pn
謝謝妳^^

引用:如果跟年份,2015出世既bb應該係2017年8、9

原帖由 HauMiranda 於 15-09-17 發表
如果跟年份,2015出世既bb應該係2017年8、9月入學,即明年約呢個時候報pn. 大b細b總之如果想喺2017年入學就 ...
謝謝妳,明白晒了,我都有留意playgroup呀,但我選了同bb上幼潛,而且我bb未識行,爬都好勉強呀~
是否playgroup識行先可以返?你有沒有什麼推介?
謝謝妳

‹ 上一主題|下一主題