用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田朗思國際幼稚園好唔好?
go

藍田朗思國際幼稚園好唔好? [複製鏈接]

想問有幾多外籍老師?有外籍小朋友讀嘛?唔該

1    0    0    0

回覆:藍田朗思國際幼稚園好唔好?

英粤班有一個外籍老師和一個香港老師做班主任,英普班就一個外籍老師和一個普通話老師做班主任

我覺得佢地幾好,老師有愛心和耐性,學校主張訓練小朋友的自理和責任感,k1要小朋友自己交功課,語境好,我囡讀左半年PN,而家K1已經可以聽得明外籍老師講咩

回覆:CarmenRoy 的帖子

謝謝回答

引用:英粤班有一個外籍老師和一個香港老師做班主

原帖由 CarmenRoy 於 15-09-14 發表
英粤班有一個外籍老師和一個香港老師做班主任,英普班就一個外籍老師和一個普通話老師做班主任

...
想知越早交表就能interview機會大啲?

i think application fo
r K1 will all get interview. only PN is by random pick if there are too many applied. feel free to correct me if im wrong.

回覆 toutou1024 的帖子

think用家,今年學校有11個本地老師,12個net,外藉學生唔多,幾個度。
學校教學生有一套,有條理,學生學得快,如自理,情緒各方面,老師都處理得好好。

回覆:edconcheung 的帖子

謝謝你啊

前用家
課程設計不錯,功課量及深淺適中,小朋友返學很開心,很喜歡上學
語景好,小朋友普通話及英文程度高
師生比例低,特別是英普班,老師可有更多時間比個別學生
雜費小,校服只有運動服,冬天穿自己的外套,不用買校䄛、恤衫、西褲

之前讀過,各方面都很好,小朋友愛返學

回覆:syngan 的帖子

我細妹已經入表了,謝謝各位回覆😊

請問pn班每天多少時間是英語?

回覆 hanglai 的帖子

每日有15分鐘英文故事時間,玩玩具有net,學校強調從遊戲中學習英文,小朋友自然學英文,我小朋友返左n班3個幾月,識講1-10英文,運用3-5個字英文短句,識好多英文詞彙,唱好多英文歌。
小朋友好鍾意返學,老師好有愛心,教小朋友自理教得非常好,小朋友自主左好多,每日都會主動自習學校教材,睇課外書。

睇到小朋友入左think後改變左,進步左。

我覺得學校循序漸進的課程及令小孩愉快地學習, 十分可取。 對於升上小學, 學校在K3的課程就安排得十分好, 我仔仔上小學後的課程, 他都能十分適應.

回覆 robotcop 的帖子

聽到前用家對think既正面評價,我更有信心比小朋友直升K,另外,想請教5歲係咪可考think國際學校,由think 幼稚園上think國際學校機會係咪大啲?thx

前lam tin think PN用家。自編課程,課程設計不錯,功課深淺適中,老師也有愛心,語境和德育都教得好,當年小女由於在THINK基礎打得好,最後考到德望幼稚園。

可能我個細仔係你小朋友嘅同學

回覆 robotcop 的帖子

你仔係咪岩岩插班,有啲印象

唔係呀, 佢8月番LN

‹ 上一主題|下一主題