用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 明慧國際幼稚園 (北角分校) 請問讀明慧的家長,書包是年年都要買新的嗎? ...
go

請問讀明慧的家長,書包是年年都要買新的嗎? [複製鏈接]

請問讀明慧的家長,聽說書包要年年換,書包是年年都要買新的嗎? 如有兩個小朋友只差一年,咁可以用返D書嗎?
   0    0    0    0

回覆:請問讀明慧的家長,書包是年年都要買新的嗎?

K2 學校要求換個大的,費用當然已計在雜費內。舊書可以用返。你準備個舊書清單,交去 reception, 用得返的書呀,party 袋呀,剪報袋呀之類,佢地會退錢,不過要等幾個月。

回覆 penn_2010 的帖子

THS :)

想問下你知道明慧的N班(2Y)佢本地同國際班有咩唔同?? 英普?同廣東話?

回覆:doraemon622 的帖子

N班就應該本地國際不大分別,國際會多點英文。

ths

引用:K2+學校要求換個大的,費用當然已計在雜費

原帖由 penn_2010 於 15-09-14 發表
K2 學校要求換個大的,費用當然已計在雜費內。舊書可以用返。你準備個舊書清單,交去 reception, 用得返的 ...
我唔係好明,我仔今年k1, n班升上黎既,但無新書包,party袋,甘我係唔係可以問番學校羅新的?thanks.

回覆:ling1107 的帖子

K1 用 PN 的。K2 才有新的。當然,你也可以俾錢買,但用一年,K2又要買新的,size 大啲。

引用:K1+用+PN+的。K2+才有新的。當然,你也可以

原帖由 penn_2010 於 15-09-21 發表
K1 用 PN 的。K2 才有新的。當然,你也可以俾錢買,但用一年,K2又要買新的,size 大啲。

...
你意思係,明年k2個費用會包埋一個新書包?

回覆:ling1107 的帖子

Yes

引用:Yes +

原帖由 penn_2010 於 15-09-23 發表
Yes
Thanks!

‹ 上一主題|下一主題