用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 學校學樂器
樓主: katetsang
go

學校學樂器 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+Piiglam+於+15-09-20+發表收

原帖由 Charlotte_mom 於 15-09-20 發表
通利唔係有開學大減價嗎?夾下價好wor長笛都唔平
通利睇過最便入門款要3800,但唔係YAMAHA! 有睇過其他長笛教學中心,會再便小小。所以等埋學校ELA開始,聽下學校報價再比較。睇下點買最著數。

回覆:學校學樂器

講返5、6年前,我朋友個仔跟某區的樂團指揮學長笛,我朋友經佢買,支長笛$1700咋! 其後個年到我個女學,諗住經我朋友攞啦!因為Yen升左好多,平極都要$3800,我識人通利做,staff price同樣$3800。最後,我都係經朋友在樂團買笛,因為佢地可以幫我試過支笛先、笛的駁位、音質等問題。跟學校樂團買都有這樣好處既。

引用:講返5、6年前,我朋友個仔跟某區的樂團指揮

原帖由 ihv2kids 於 15-09-24 發表
講返5、6年前,我朋友個仔跟某區的樂團指揮學長笛,我朋友經佢買,支長笛$1700咋! 其後個年到我個女學,諗 ...
謝謝您的經驗分享,有個心理準備才不會矇查查。(題外話,現在yen跌咁多,買YAMAHA應該會便左掛?!哈哈)

Piiglam 發表於 15-9-24 11:07
謝謝您的經驗分享,有個心理準備才不會矇查查。(題外話,現在yen跌咁多,買YAMAHA應該會便左掛?!哈哈): ...
希望係

今年學小提琴 全套+教材要@991

引用:小女被選學小提琴,想先買個二手試試,問有經

原帖由 katetsang 於 15-09-11 發表
小女被選學小提琴,想先買個二手試試,問有經驗家長,小一係用乜小提琴,因見到二手有些是1/2,有些1/8,如跟學校 ...
被選?又話自己揀既?

醒目開學勳章 王國長老

學校會安排同學生做個簡單評估, 建議學邊一種, 不過家長/學生可以自由選擇學唔學, 或學咩野
‹ 上一主題|下一主題