用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問用那間 idd電訊商從香港致電英國手提 ...
go

請問用那間 idd電訊商從香港致電英國手提 [複製鏈接]

自己朦查查,一直以為從香港打 idd 到英國很便宜。現在才知透過自己常用的 idd 電訊商,從香港致電英國手提電話的收費是每分鐘港幣2元多。嘩,很貴!

想請問大家用那家 idd 電訊商致電英國手提電話較便宜? 謝謝!

0    0    0    0

引用:自己朦查查,一直以為從香港打+idd+到英國

原帖由 Hopefulmom 於 15-09-11 發表
自己朦查查,一直以為從香港打 idd 到英國很便宜。現在才知透過自己常用的 idd 電訊商,從香港致電英國手提 ...
我用whatsapp call的。

回覆 心肝寶貝 的帖子

Whatsapp call 收得好嗎?

引用:Quote:原帖由+Hopefulmom+於+15-09-11+發表

原帖由 心肝寶貝 於 15-09-11 發表
我用whatsapp call的。
我都係,但只用過一兩次,其餘用whatsapp。

引用:回覆+心肝寶貝+的帖子 Whatsapp+call+收得

原帖由 Sheep006 於 15-09-12 發表
回覆 心肝寶貝 的帖子

Whatsapp call 收得好嗎?
wifi強就可以,但都要一個講完…等等,到對方講咁就冇問題,因有delay,不能搶答,會好亂。

回覆:請問用那間 idd電訊商從香港致電英國手提

我女係英國打回來平好多!我wechat佢打回來,用Giffgaff card, 昨晚傾左約30mins 扣了£0.78

引用:我女係英國打回來平好多!我wechat佢打回來

原帖由 Umi 於 15-09-12 發表
我女係英國打回來平好多!我wechat佢打回來,用Giffgaff card, 昨晚傾左約30mins 扣了£0.78

...
我女學校wifi好弱及block左好多野!wechat, Skype, whatsapp等所有app都不能通話只可傳訊或傳言,連photo都接收5到

我也是因為Skype 有問題,才打電話。查了香港幾間idd 電訊商,暫時找到最便宜也要港幣1元多一分鐘,仲要係買package。

諗唔到原來致電英國手提電話係咁貴嘅!

香港打去UK 手提特別貴。
以上有人提到giffgaff 打番黎HK,查過都好平喎,1分鐘只係3p (即等於約0.36港銀), 幾抵喎。

睇下你小朋友用黎邊個台,如果係giffgaff whatsapp佢叫佢帶回來仲經濟

頭一兩年我打比呀仔$6 一分鐘,唔通收$1, 改用3台長途,或PCCW 不是package, 通或不通$2, 電話就清很多,傾重要事或心事用電話方便些。在英國join 了月plan, 不過剛加£19 冇限上網及電話,Whatsapp 就很清,而且可行開冇人附近都收到。

我見最近新世界ID009有優惠,用流動電話打去,$0.14一分鐘,冇分咩時段,你可以睇睇

:-P

非常感謝你的資訊,Easy!

我女用gg top up plan, 透過Whatapps 打電話,so far 好清冇問題.

回覆:DKmum 的帖子

每個地區接收唔同電訊商原來真係好大分別,孩子所在地接收 giffgaff 很差,但你的女兒接收 gigggaff 卻很好。

想找一間比較便宜的電訊商從香港致電英國手提電話真很困難(從香港致電英國固網電話便宜很多),暫時找到最便宜的新世界也要差不多港幣2元一分鐘(除非參加他們的簽約月費計劃)。

引用:每個地區接收唔同電訊商原來真係好大分別,

原帖由 Hopefulmom 於 15-09-15 發表
每個地區接收唔同電訊商原來真係好大分別,孩子所在地接收 giffgaff 很差,但你的女兒接收 gigggaff 卻很好 ...
你会5会試下3?或叫你仔or 女問下其他同学边个網絡接收得好d, 長途电话会貴,小数怕長計!

‹ 上一主題|下一主題