用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 升中後搞死自己
樓主: tonychan9
go

升中後搞死自己 [複製鏈接]

阿女今年中三 , 每朝都係爸爸車佢返學 ,
我估爸爸應該唔會覺得辛苦 , 因阿女仲肯比佢送返學

回覆:升中後搞死自己

有嗰朋友,她是媽媽 ,嗰女由幼積園開始,每日都是朋友接送返學和放學。到了F.1第一日,朋友如常送上學,一起坐輕便鐵路,到站後,女兒堅持唔使阿媽送到學校門口,以及放學獨自回家。

當晚,嗰女同朋友講,你唔好再送我返學,你令到我好難堪!

朋友聽到後,心裏面好hurt.  〈己經是6年前的事!現在母女好好關係!〉

引用:我喺仲未正式開學嘅+bridging+course+已被

原帖由 pauline_c 於 15-09-09 發表
我喺仲未正式開學嘅 bridging course 已被飛甩啦!
我都係啊!

引用:Quote:原帖由+tonychan9+於+15-09-09+發表

引用:我囡囡都係中二,都仲好痴身,我都好開心架

回覆:香香 的帖子

自幼稚園到小學, 小朋友都係搭校車返學. 自從升上中一後我便每朝同佢搭巴士再轉巴士返學校, 路上傾下d碎事, 至於放學就係學校附近等, 接佢搭車返屋企, 如果放學後有活動就間中接佢放學一齊搭巴士返屋企 ..... 持續到上個禮拜唔記得邊一曰, 亞女主動話朝早唔使再送佢返學, 話我會浪費早上嘅車錢, 佢叫我送到去巴士站睇佢上咗車就得啦, 唔使再陪到返學校 !  唉😩 日子終於嚟到 😔 雖然每朝晨咁早要起身, 其實我好享受每朝早 lee 段同佢獨處嘅時間 👉🏼👈🏼 我諗係時候開始學習放手 lou 😏

引用:自幼稚園到小學,+小朋友都係搭校車返學.+自

原帖由 Dinosaur媽 於 15-10-22 發表
自幼稚園到小學, 小朋友都係搭校車返學. 自從升上中一後我便每朝同佢搭巴士再轉巴士返學校, 路上傾下d碎事, ...
我仲未甩身呀!佢當同佢返學系老馮咁!死未!洗餐具啦,努力D,洗埋中二,中三佢出去食飯之後,我就可以告老歸田!

哈哈哈,我女要瞓多幾個字,一定要爸爸車返學,佢話怕遲到,怕迫輕鐵,舒舒服服有人車

引用:哈哈哈,我女要瞓多幾個字,一定要爸爸車返

原帖由 blee427 於 15-10-23 發表
哈哈哈,我女要瞓多幾個字,一定要爸爸車返學,佢話怕遲到,怕迫輕鐵,舒舒服服有人車

...
老豆大鑊!

我女中六啦,我朝朝都仲係瞓少一粒鐘同佢一齊出門口送到佢去學校再晨咁早返到公司,我又覺得 ok 喎

引用:我女中六啦,我朝朝都仲係瞓少一粒鐘同佢一

原帖由 Rattie 於 15-10-24 發表
我女中六啦,我朝朝都仲係瞓少一粒鐘同佢一齊出門口送到佢去學校再晨咁早返到公司,我又覺得 ok 喎

...
佩服!咁弟日個囡返港大妳都送呀?

引用:Quote:原帖由+Rattie+於+15-10-24+發表我女

原帖由 tonychan9 於 15-10-24 發表
佩服!咁弟日個囡返港大妳都送呀?
佢學校算順路我至會同佢返咗學先,大學… 無能為力喇

引用:Quote:原帖由+tonychan9+於+15-10-24+發表

原帖由 Rattie 於 15-10-24 發表
佢學校算順路我至會同佢返咗學先,大學… 無能為力喇
到時可以訓多粒鐘啦!

引用:Quote:原帖由+Rattie+於+15-10-24+發表佢學

原帖由 tonychan9 於 15-10-24 發表
到時可以訓多粒鐘啦!
阿女仲比你陪返學,你要好好珍惜呀。
有日佢話再唔使你陪時唔好咁失落喎,哈哈

引用:回覆+miriam+的帖子 陪阿女返左一星期,+佢

原帖由 peggy 於 15-09-09 發表
回覆 miriam 的帖子

陪阿女返左一星期, 佢已經飛左我
完全相同🍻

‹ 上一主題|下一主題