用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 16-17 英華1st interview
樓主: withfaith
go

16-17 英華1st interview   [複製鏈接]

我仔都入唔到SECOND IN, 老實說CHECK 完嗰刻自己同老公都有d失望, (可能因為有兩間都有2ND IN , 所以對阿仔存有希望) 但我地都相信, 有時候入邊間都仲有好多其他因素, 阿q d諗可能自己同呢間學校無緣呢.....惟有寄望其他.....
BTW, 各位有SECOND IN 的小朋友同爸爸媽媽,  加油加油!!

frogbobo 發表於 15-10-12 15:22
放鬆d,係你嘅野就係你,反轉頭諗下,入唔到 2nd round,唔洗心掛掛去到下年三月,早d集中精神應付下間。

...
That's true... So far, I think it is ok to have been rejected fro GT right away... better than being rejected after 10 classes + homework

我想問吓, 若1ST ROUND 失敗後, 下年6月可否再敲門? OR 只有津小才能敲?Thanks.

回覆:pegpeg 的帖子

英華不接受扣門

回覆:sasaray07 的帖子

識朋友最初無YW offer, 後來寫信,有得再見校長,最後個仔入左。

回覆 Jellyrabbit 的帖子

Thank you.

引用:識朋友最初無YW+offer,+後來寫信,有得再見

原帖由 Jellyrabbit 於 15-10-13 發表
識朋友最初無YW offer, 後來寫信,有得再見校長,最後個仔入左。
誠意或borderline cases ?

引用:識朋友最初無YW+offer,+後來寫信,有得再見

原帖由 Jellyrabbit 於 15-10-13 發表
識人好過識字

回覆 pegpeg 的帖子

如果你真係咁心儀YW, 可以在P.1 加油,到時考插班
亦有成功的例子

貢獻勳章

引用:Quote:原帖由+Jellyrabbit+於+15-10-13+發

回覆:16-17 英華1st interview

if 2nd in fail, 係waiting定reject?是否一定入到3rd in先有機會係waiting?

回覆:hoivy 的帖子

唔記得嗰朋友係去到邊一round而被reject,但佢唔識校內的人,只是憑好大誠意而爭取到再interview嘅機會。

例如近排學校要起游池,預算要84億,一定有有心人去幫幫手

8千4百萬先啱

引用:例如近排學校要起游池,預算要84億,一定有

原帖由 Vlone778 於 15-10-14 發表
例如近排學校要起游池,預算要84億,一定有有心人去幫幫手
果D有心人去哂旺角、香港仔、赤柱啦。

‹ 上一主題|下一主題