用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 帶飯/ 學校lunch box
go

帶飯/ 學校lunch box

聽說lunch box quality 唔好, 會好大膠味, 但小朋友P1咁細個又書包, 又帶飯, 驚好重

問過nanny bus 佢地冇送飯服務, 大家有咩對策呢?

另外書包有冇介紹? 小女細細粒, 真唔想太重既書包對佢太辛苦呀! 我地住九龍區既.

push

回覆:帶飯/ 學校lunch box

學校訂既飯,係食幾多,分幾多,即場分,唔係膠飯盒,點會有膠味呢?

另外,保母車係有幫家長送飯,返全日時,成日見到

你既資料全錯的呢

回覆:porporchi 的帖子

如果怕自已既膠lunch box有味,可用金屬的,我用悶燒坏,都是膠的,不過無膠味,

記得打電話問清楚保母車,之前應該派發過有關保母車聯系資料既通告,你可試試打其他線既車去問

回覆 kwanlamhoyeah 的帖子

你話全錯係咩意思?  你指飯有膠味?  定我問書包問題呀?

我都係o係呢個group search番之前post 睇到, 加埋朋友個女而家P6食了幾年咁講, 而聽番來

不過我自己煮了, 自己Lunch box 唔會用膠, 用stainless steel, 細細隻

送飯我問了我呢邊nanny bus, 唔做, 可能太遠了

回覆:帶飯/ 學校lunch box

我知有車會係香港站接飯

回覆 kiko999 的帖子

THANKS a lot for telling me!!!! 不過我係九龍呀, 佢地唔來呀!