用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幾時上playgroup?
樓主: hatfield
go

幾時上playgroup? [複製鏈接]

Re: 幾時上playgroup?

GiGi_Leung 寫道:
almaz 你報讀左星期日三點三個班呀?

對呀!您呢?

GiGi_Leung,

您的囡囡也跟我的同一班嗎?那麼,您有沒有上課?您囡囡的名字是什麼?我看不見您啊!

GiGi Leung,

Many thanks.

HALLVARDMOM

岩岩今日收到kid's corner 既暑假課程班既宣單,
雖然個D 班仲未岩我個囡囡上,
但我都覺得個暑假班既特別下D course ,
有班叫偵探班,好似幾好咁!

GiGi_Leung 寫道:
Almaz,
我個囡停左冇返,
因為佢入左醫院呀..........   
唉...........
岩岩返左屋企冇耐咋 !

囡囡咩事呀?病咗呀?

GiGi_Leung
原來你囡囡病左成個禮拜? 我個仔都係呀. 真係燒左6日. 不過專係夜晚燒. 我都有去急症. 俾晒錢先知要等5個鐘. 即刻番左屋企啦.  其實我個囝都係發炎. 醫生話佢體內很熱令到喉嚨同耳都發炎. 都係唔退燒. 情況同你個女一樣.
祝你囡囡快d康復...

我仔仔都燒左4日, 日頭燒, 夜晚又無事.  大家真係要小心d.
btw, kid's corner卒之有位啦.  星期日12:30-1:30.  睇下見唔見到你地?

Hi 各位元朗mami,

我想問下除o左kid's corner外, 有無其他好既playgroup介紹o牙?    
一天快樂得一天

Ruby.H,
係呀, 我仔仔返12:30pm既baby's talk.  今個星期日開始.  話時話, 元朗真係無playgroups.  

我今日去o左kid's corner 試堂, 而我又報o左激活, monday開始返, 因為上星期問kid's corner佢o地話full
o西要入waiting list, 點知今日上堂又開新班真比佢激死
o甘維有返住激活先, 又可以比較o下, 不過今日囝囝第一次返playgroup佢好o吾受控制.
一天快樂得一天

請問kid concern幾多$一個月??
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

Fionyiu,

$1200.00/8堂(星期日).每堂一小時.平日則便宜一點.

thanks almaz

Almaz 寫道:
Fionyiu,

$1200.00/8堂(星期日).每堂一小時.平日則便宜一點.
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

可能無比較過, 覺得佢地好亂, 感覺上好似d小朋友自己玩而唔係一齊玩.  上多二堂睇清楚先.

o向星期一同囝囝返激活playgroup第一堂, 如要同kid concern 比較既話, 我會喜歡激活多d,(係私個人意見) 分析如下 :
kid concern :
活動範圍好細, 只係o向一間課室入面上堂, 唱下歌仔, 做手工, 時間一小時, 是全英語上堂.
激活 :
活動範圍好大, 上堂前一齊Playground做早操唱歌, 有室內有Playground有室外, 唱下歌仔, 好多大大細細既玩具, 時間二小時, 有外籍老師教唱歌仔講故事做動作30min, 上堂係用廣東話, 好得意第一堂就教d小小朋友做fruitpunch.
(如果激活再加多b時間比外籍老師教o甘就very perfect勒)

一天快樂得一天

‹ 上一主題|下一主題