用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 n班著唔著片架
go

n班著唔著片架 [複製鏈接]

我仔十月b..黎緊十月番學,但仲未戒到呀點算?番學會唔會幫你戒埋。?學校有冇人同佢換片架?

1    0    0    0

引用:我仔十月b..黎緊十月番學,但仲未戒到呀點

原帖由 Me_lala 於 15-08-25 發表
我仔十月b..黎緊十月番學,但仲未戒到呀點算?番學會唔會幫你戒埋。?學校有冇人同佢換片架?

...
放心, n班好细個,預咗未戒片,學校有排洗時間,姨姨嬸嬸會帶去厠所,亦會幫換片!如果小朋友控制得好,屋企又配合下,好快得!小朋友呢方面有快有慢,千祈唔好迫!我女就返K都未完全戒到!

引用:Quote:原帖由+Me_lala+於+15-08-25+發表我

原帖由 99dogdog 於 15-08-25 發表
放心, n班好细個,預咗未戒片,學校有排洗時間,姨姨嬸嬸會帶去厠所,亦會幫換片!如果小朋友控制得好,屋 ...
唔該哂你,始終就開始n,好多野擔心。

小朋友6月B, 在8月剛開學 (PN), 有姨姨換片.

回覆 Me_lala 的帖子

ee 会換片

回覆:n班著唔著片架

我都想問,我囡啱啱戒咗片,我d出街就俾佢著片,驚有accident。咁佢返學著定唔著好?

如果尾戒到片,回學校可以唔穿片,萬一有意外整污蔑,學校都會包容,唔似係街,未必理解。。。。

不過記得放定一套衫褲响書包, 以作必要時替換.

我女冇著片,我見全班超過一半已冇著片,預左有意外,要帶多套衫褲(我自己買多套二手)

引用:我都想問,我囡啱啱戒咗片,我d出街就俾佢

原帖由 deco99 於 15-08-26 發表
我都想問,我囡啱啱戒咗片,我d出街就俾佢著片,驚有accident。咁佢返學著定唔著好?

...
我囡日間戒左片,不過擔心佢剛剛返學緊張又或者唔敢向老師表達,頭一個星期都著學習褲,老師説她懂得叫去toilet ,放學亦冇濕片,打算下星期開始著undies , 其實就算濕左,都有後備衫褲,不過擔心佢有陰影做父母真的長憂99

引用:我都想問,我囡啱啱戒咗片,我d出街就俾佢

原帖由 deco99 於 15-08-26 發表

...
基本上在家戒了片,上課不用再用片了,預了會有意外,學校會包容。

‹ 上一主題|下一主題