用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無觀塘/藍田/油塘bb報左n班?
樓主: ice03111990
go

有無觀塘/藍田/油塘bb報左n班? [複製鏈接]

回覆:有無觀塘/藍田/油塘bb報左n班?

啓思n班一個月幾錢學費?

引用:啓思n班一個月幾錢學費? +

原帖由 macvn123 於 15-09-13 發表
啓思n班一個月幾錢學費?
上年around $3200

回覆:anpanman_baby 的帖子

3200學費算平嗎, 我見觀塘幼兒園n班4千幾

回覆:rainbow_g 的帖子

打錯, 係觀塘幼兒學校才對

i wanna join what's app group, add me pls..我都報左啟思

引用:Quote:原帖由+西貢之花+於+15-08-31+發表我

原帖由 coha 於 15-08-31 發表
迦南好好!我仔剛完成n 班,老師,學校環境,課程都好ok! 英文需然冇net, 但我個仔學咗好多生字!

...
記得之前迦南參觀時,老師有講英文有NET教吖

引用:Quote:原帖由+coha+於+15-08-31+發表迦南好

原帖由 Evachau 於 15-09-14 發表
記得之前迦南參觀時,老師有講英文有NET教吖
我住響迦南附近,全年出入都冇見過net, 只有星期六要比錢的playgroup 是另外有net 教!你可以問吓今年的情況!

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+15-09-14+發表記

原帖由 coha 於 15-09-15 發表
我住響迦南附近,全年出入都冇見過net, 只有星期六要比錢的playgroup 是另外有net 教!你可以問吓今年的情 ...
Thx for sharing

引用:3200學費算平嗎,+我見觀塘幼兒園n班4千幾 +

原帖由 rainbow_g 於 15-09-13 發表
3200學費算平嗎, 我見觀塘幼兒園n班4千幾
觀塘幼兒是否全日四千幾?$3200屬於唔貴了,藍田四寶中啟思最平

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+15-09-14+發表記

原帖由 coha 於 15-09-15 發表
我住響迦南附近,全年出入都冇見過net, 只有星期六要比錢的playgroup 是另外有net 教!你可以問吓今年的情 ...
唔係喎,我又係街坊,逢星期五我見有NET著運動衫同小朋友出戶外playground 做體操同玩遊戲,全程講英文架,不過眼見個D小朋友起碼k1~k2

引用:Quote:原帖由+coha+於+15-09-15+發表我住響

原帖由 anpanman_baby 於 15-09-15 發表
唔係喎,我又係街坊,逢星期五我見有NET著運動衫同小朋友出戶外playground 做體操同玩遊戲,全程講英文架, ...
可能大個d 先有!我個仔n 班,不過個老師都train 到佢好like 英文!

回覆 BONNIE_1234 的帖子

我上年報左啟思、靈糧糧、think朗思、常寧綠茵,呢幾間都offer,最後選左think,今年8月中開始返pn,學校安排得好好,適應周頭2日家長一齊上1小時,第3日開始小朋友自己上1小時,一星期後加到2小時,到8月底番3小時,令小朋友唔單止投入新校園生活,仲係適應日一星期後肯自己去小便,之前連坐廁所都唔肯。

依家我囡每日都期待返學,放學返黎係甘睇書、自己玩完玩具會自行收拾。

同埋學校派左中英普歌辭同cd,一播歌,我囡就開心甘跳唱。

係甘短日子既返學日,think啲老師同嬸嬸真係好悉心教,令小朋友好鍾意番學,同甘快學識自理。

回覆 anpanman_baby 的帖子

係啊!全日4千幾

引用:回覆+anpanman_baby+的帖子 係啊!全日4千

原帖由 hippocow 於 15-09-15 發表
回覆 anpanman_baby 的帖子

係啊!全日4千幾
啟思半日$3200

i wanna join the group chat, 我都報左啟思

引用:Quote:原帖由+rainbow_g+於+15-09-13+發表3

原帖由 anpanman_baby 於 15-09-15 發表
觀塘幼兒是否全日四千幾?$3200屬於唔貴了,藍田四寶中啟思最平
可能啓思N班好像少啲普通話班/無NET教英文,所以平啲?

引用:Quote:原帖由+anpanman_baby+於+15-09-15+

原帖由 Evachau 於 15-09-21 發表
可能啓思N班好像少啲普通話班/無NET教英文,所以平啲?
嗯,可能啦,啓思n係無普通話的,教英文的亦係中國人

回覆:edconcheung 的帖子

Think 面試難嗎?

anpanman_baby 發表於 15-9-21 11:37
嗯,可能啦,啓思n係無普通話的,教英文的亦係中國人
我大囡讀緊啓思,雖然不是NET,但教英文的老師發音好標準,我唔肯定老師的背景,但似在外國生活的,本地人好少講到佢地既口音, 而佢地平時跟學生都以英語溝通.

回覆:edconcheung 的帖子

你小朋友好叻,依幾間都好好,而且全都有offer,介唔介意分享下面試心得?
我都報左啟思,朗思,將軍澳綠茵同靈糧堂,差不多同你上年報既一樣 :D

‹ 上一主題|下一主題