用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 放軒下
go

放軒下 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

果然音樂椅遊戲峰迴路轉
親戚叩到心儀直資 (2線, 較有愛心, 活動, 有龍中, 適合小朋友), 會放軒下
希望等軒下的會有好消息

hkpapa852  叩到港同?  發表於 15-8-21 16:06
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852  叩到港同?  發表於 5 分鐘前 刪除

唔係港同呀

回覆:Charlotte_mom 的帖子

香港島?

醒目開學勳章 王國長老

回覆:放軒下

唔開名喇,因為知有家長同期見,唔知人地有offer 未,唔想太高調令等待中的其他家長失望

引用:唔開名喇,因為知有家長同期見,唔知人地有

原帖由 Charlotte_mom 於 15-08-21 發表
唔開名喇,因為知有家長同期見,唔知人地有offer 未,唔想太高調令等待中的其他家長失望

...
名白,希望各位都等到心儀的學校啦!

不過學校未必會call返waiting

hkpapa852  放心, 一定會call!  發表於 15-8-21 16:43

醒目開學勳章 王國長老

引用:不過學校未必會call返waiting +

原帖由 karen55407 於 15-08-21 發表
不過學校未必會call返waiting
希望會啦!我親戚都係今日至叩到,想早放都唔得

好高興能不斷有人報喜!希望陸續有來

好難得會有人放軒下。

[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

醒目開學勳章 王國長老

virgokaren 發表於 15-8-21 16:51
好難得會有人放軒下。
人各有志, 小朋友的確係較活躍, 我地都覺得搵間輕鬆活動的會較適合

放名官津入二線直資。家長真係要睇得好通透至做到

virgokaren 發表於 15-8-21 16:51
好難得會有人放軒下。
其實年年都有, 不過無乜人知啫, 今年同上年自行都有人中咗軒上/軒下後放番個位

今年連Marymount都有成9個人(叩門位+留班位只有16個, 但叩門收咗25人)係統一派位後放咗個位, 所以放軒小更加唔係咩咁大不了
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

天神, St. Mary, Maryknoll 都有人放, 放軒小更加唔係咩咁大不了
人各有志.

回覆:BabyKD 的帖子

連喇沙都有人放啦!

我都聽過DBMS 有人放啊…

所以說現在的家長心態不同了,不是一面倒的傾向名校,不是只重成績。
這是好現像。
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

如果係男仔,我一定唔捨得放軒下!

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 Charlotte_mom 於 15-08-21 發表

...
話我知邊間

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

我識人讀完軒下上左中學, 佢家長說初小入不到精英班就好似冇晒support, 中學時真是冇咩好選.

...

‹ 上一主題|下一主題