用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 1st In
樓主: fungcarmen
go

1st In [複製鏈接]

回覆 sasaray07 的帖子

其實我唔太知道入面問過D 物.
相信男仔好少像女孩子可以把剛發生的事情, 如算家珍...

貢獻勳章

引用:Quote:retriever+發表於+15-8-31+14:42+回

回覆:longlongpochuma 的帖子

引用:First+round+Ying+Wa+interview.+Is+that+i

原帖由 Daddymammypig 於 15-09-07 發表
First round Ying Wa interview. Is that in group?
Yes

引用:Quote:原帖由+Daddymammypig+於+15-09-07+

原帖由 sasaray07 於 15-09-11 發表
Yes
一組12人入一間課室,裡面再分4個區,輪流答問題,好似係咁

引用:Quote:原帖由+叮噹123+於+15-08-29+發表我

原帖由 Lam3Tai 於 15-08-30 發表
我仔初頭出嚟淨講睇圖書同畫畫,乜都冇做呀!嘩,我個心都即刻離一離,後尾佢講啲我又問啲,咪中英數常都出 ...
我個都係話畫畫同睇書,但冇問其他野!

回覆:1st In

仲有兩星期in,期待9/10

回覆:Lam3Tai 的帖子

是否9 Oct學校網頁check結果?

回覆:C-Mermaid 的帖子

係,上校網對號碼。

我仔仔話入去睇書同畫畫,等叫名再去各挑戰站答問題同玩遊戲,中英數常齊晒,我仔話得一條英文問題唔識答(佢出嚟問我個生字點解,其實識但當時in時醒唔起)

校長老師們都好識氹小朋友,仔仔臨走仲要我放低$買架飛機比佢

1st 問了名字,今年幾歲?讀邊間幼稚園?怎樣去學校?
認中文字(全版好多個,仔只識一半)
用英文卡串3個老師講嘅英文字
5個老師單對單問問題,有普通話。
其他小朋友看圖書(有超過20本)

引用:1st+問了名字,今年幾歲?讀邊間幼稚園?怎樣

原帖由 Hillkymama 於 15-09-14 發表
1st 問了名字,今年幾歲?讀邊間幼稚園?怎樣去學校?
認中文字(全版好多個,仔只識一半)
用英文卡串3個老師講 ...
其實大家都唔好分享面試題目 這樣對已經面試的小朋友較不公平

我仔話係秘密唔肯講比我知~只知要畫畫同睇書~
其實大家唔好緊張,因為之前應該每十二個選出一個的~

引用:我仔仔話入去睇書同畫畫,等叫名再去各挑戰

原帖由 bor_bor 於 15-09-14 發表
我仔仔話入去睇書同畫畫,等叫名再去各挑戰站答問題同玩遊戲,中英數常齊晒,我仔話得一條英文問題唔識答( ...
聽你咁講有啲灰,我個仔堅持只係畫左畫同睇書,佢好鍾意數學,雖然成日計錯,有數題佢一定講

回覆 Lam3Tai 的帖子

我仔出來, 都係講你講果兩樣野... 話跟著就攞禮物啦...
心諗, 入去咁耐, 點會咁少野...

結果返屋企, 慢慢會滲D滲D 講多左好多...

其實男仔記野係差一截... 另外係認知問題...  可能人地考緊佢, 佢以為係玩緊, 人地同佢玩緊遊戲, 佢又唔知玩緊, 因為係男仔心目中遊戲係一些特定的活動....

過左去就算, 唔好問咁多...

D 仔係好忘心架....

回覆 frogbobo 的帖子

我仔出來, 都係講你講果兩樣野... 話跟著就攞禮物啦...
心諗, 入去咁耐, 點會咁少野...

結果返屋企, 慢慢會滲D滲D 講多左好多...

其實男仔記野係差一截... 另外係認知問題...  可能人地考緊佢, 佢以為係玩緊, 人地同佢玩緊遊戲, 佢又唔知玩緊, 因為係男仔心目中遊戲係一些特定的活動....

過左去就算, 唔好問咁多...

D 仔係好忘心架...

回覆:retriever 的帖子

咪囉,林校長果日都話唔好問,免得小朋友怕煩,下次唔去面試

我個仔不是考以上題目,
應該組組都不同,同每日都唔同的。

有數学題,可以話深,小二就一定識。
好彩教過呀仔,不是一條,有3條。

我仔好肯定咁話冇數學題(數學其實係佢強項)😢我個心即刻離一離⋯佢話最主要睇書同傾偈,唔知係咪⋯

‹ 上一主題|下一主題