用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂沛兒英普am vs 九龍塘方方英粵pm
go

樂沛兒英普am vs 九龍塘方方英粵pm [複製鏈接]

選擇困難症!

2013/12月細b , 出年1月可插N班, 請各位俾下意見, thanks

方方優: 老牌幼稚園,對細b handle得好!
劣:只有pm offer

樂沛兒優: am offer 好吸引
劣:新校唔知教學方式係點樣。

樂沛兒

0    0    0    0

我仔都係PN插班B
之前有迦南PM, 嘉德麗PM和樂沛兒AM offer
最後諗唔掂下午班點編排時間表, take左樂沛兒AM offer
剛上星期六已交了書簿雜費, 暫時樂沛兒未見有bad comment

希望幫到你

引用:選擇困難症! 2013/12月細b+,+出年1月可插

原帖由 hedy32 於 15-08-17 發表
選擇困難症!

2013/12月細b , 出年1月可插N班, 請各位俾下意見, thanks
我有樂沛兒全新校服,可以八折賣,校服還在學校,未拎

ekhc    發表於 15-9-2 23:28

引用:我仔都係PN插班B之前有迦南PM,+嘉德麗PM和

原帖由 maglam0610 於 15-08-17 發表
我仔都係PN插班B
之前有迦南PM, 嘉德麗PM和樂沛兒AM offer
最後諗唔掂下午班點編排時間表, take左樂沛兒AM  ...
我都曾經有嘉德麗offer.... 冇考慮過,最後PN 係讀安基司,下學期去樂沛兒。覺得樂沛兒係好出色。

引用:Quote:原帖由+maglam0610+於+15-08-17+發表

原帖由 mbbaby 於 15-09-02 發表
我都曾經有嘉德麗offer.... 冇考慮過,最後PN 係讀安基司,下學期去樂沛兒。覺得樂沛兒係好出色。

...
點出色法?

引用:Quote:原帖由+maglam0610+於+15-08-17+發表

原帖由 mbbaby 於 15-09-02 發表

...
樂沛兒點出色法?  願聞其詳.  Thx

他們好像是用劍橋英語 ,仲有課程能連接到小學。聽說他們K3的學生都上了DBS,所以都應會幾好。會去二十簡介會聽聽。

樂沛兒剛開,何來有K3生升DBS

引用:樂沛兒剛開,何來有K3生升DBS

原帖由 Lydien 於 15-09-20 發表
樂沛兒剛開,何來有K3生升DBS

朋友的孩子。新校,但有幾個插班的K3學生。

回覆:Typhonna 的帖子

為什麼k3會轉去樂沛兒?

因課程能銜接小一
‹ 上一主題|下一主題