用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學幼稚園 坑真唔收細B T.T
go

坑真唔收細B T.T [複製鏈接]

啱啱上個校網度睇, 佢只收10月31日前出世小朋友, 我囡11月, 唔知到可唔可以照報名呢? 有無媽媽情況同我一樣 T.T

0    0    0    0

回覆:Elaine260 的帖子

prefer 收大B,11月遅1年報。

你寄信佢都會退返黎,等一年先報吧....反正佢其實收好多11,12月既超大b...遲一年報同同學既距離會少啲

如果今年報K1, 出年讀一年, 再變大B repeat 真光 (考到的話 XD), 會唔會對小朋友有影响呢?

Elaine260 發表於 15-8-24 16:54
如果今年報K1, 出年讀一年, 再變大B repeat 真光 (考到的話 XD), 會唔會對小朋友有影响呢?
...
對小朋友有冇影響,真係好睇你小朋友,但可以講今年係好多入真光既都係讀緊k1報,真光亦收勁多超大b,你12月尾出世只係學校既中b而唔係大b...

應該唔得, 因我女(10月細B)係班中最細嗰個. 11月生日嗰啲都係大B.

Elaine260 發表於 15-8-24 16:54
...

只可以話... 有好幾個同學仔都係咁做....
‹ 上一主題|下一主題