用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 Bus Service from Kln Tong to HKUGA?
go

Bus Service from Kln Tong to HKUGA?

Does anyone know if there is any type of school bus service from Kowloon Tong to HKUGA primary school, I will consider any pick up or drop off closed by Kowloon Tong!  Please help.

醒目開學勳章 王國長老

無呀.....九龍區只有觀塘藍田tko, 九龍塘要考慮去中環駁校巴 (成個西九都無)

May I know if anyone from kln tong would be willing to do car pooling (by taxi) please?

唔知可否夾到幾個人一齊坐van 呢?另外請問有冇人知中環機鐵站幾點上車呢?謝謝。

醒目開學勳章 王國長老

試下問佳景, 年年路線都會有唔同, 睇佢點砌

Thanks Charlotte_mom

請問有冇佳景電話呀?上次問咗,中環機鉄應該係七點十分到上車。

maggieptak 發表於 15-8-10 11:35
請問有冇佳景電話呀?上次問咗,中環機鉄應該係七點十分到上車。

佳景WEB SITEhttp://www.yanwing.iyp.hk/

Tel : 2513 9325 / 2513 7877

I checked with them, the only route they are running for Kowloon side is Kwun Tong/ Lam Tin, 😞.... Thank you for getting me their contact number.😊

對九龍人校巴係最大問題, 我有OFFER冇揀到, 校巴係其中一個原因

醒目開學勳章 王國長老

引用:對九龍人校巴係最大問題,+我有OFFER冇揀到,

原帖由 hkengineer 於 15-09-28 發表
對九龍人校巴係最大問題, 我有OFFER冇揀到, 校巴係其中一個原因
雞同蛋問題。無九龍人入讀-》無校巴;無校巴-》無九龍人揀。好難攪

樓主, 請問您最後如何解決校車問題?  我下星期 THIRD IN, 好喜歡 HKUGA, 但又係住九龍塘, 仲有個細佬要在九龍塘返K, 解決唔到校巴問題的話有OFFER 都幾頭痕

今天收到錄取2016 小一入學,家住九龍城,還有一個同學住彩虹,不知你們組成到一條由九龍塘至柴灣車線未呢?

醒目開學勳章 王國長老

你試下同校務處研究下, 因為年年都有人想組, 年年都唔夠人(由美孚行西九)
如果得幾個, 除返開成本條數好勁!