用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人會報16-17 樂沛兒PN
go

有冇人會報16-17 樂沛兒PN [複製鏈接]

1    0    0    0

應該會報呀

會呀,可以開始報

HoFaYee 發表於 15-8-5 07:54
會呀,可以開始報

報咗!大家覺得呢間學校點?

回覆:joey617 的帖子

大女而家係樂沛兒讀緊暑期班,之前係九龍塘讀PN, 來緊去第二間讀K1. 樂沛兒非常好!老師好nice~ 我個女番得好開心,而且學到野,以前成日話唔番學,而家日日都話鍾意樂沛兒d老師,好享受番學! 真係好大轉變

timyeemama 發表於 15-8-11 19:24
大女而家係樂沛兒讀緊暑期班,之前係九龍塘讀PN, 來緊去第二間讀K1. 樂沛兒非常好!老師好nice~ 我個女番得 ...
可唔可以分享下有咩令你覺得佢好?之前那PN 可否告知是那一間?我報明年pn的。Thx thx

引用:大女而家係樂沛兒讀緊暑期班,之前係九龍塘

原帖由 timyeemama 於 15-08-11 發表
大女而家係樂沛兒讀緊暑期班,之前係九龍塘讀PN, 來緊去第二間讀K1. 樂沛兒非常好!老師好nice~ 我個女番得 ...
校舍大嗎?未入過去睇,想知多少少

回覆 timyeemama 的帖子

暑期班有咩學? THANKS!

回覆:iloveseafood 的帖子

好多唔同興趣班揀,9-12 3個鐘,可以揀2-3種唔同課程例如跳舞,cookery,英文,普通話,arts 等等

回覆:kocmama 的帖子

都ok. 主要係一樓全層,好新淨,不過冇戶外空間

回覆:HoFaYee 的帖子

唔係幾好意思講之前係邊間,其實都出名...但有左經驗反而真心覺得學校出唔出名同小朋友適唔適合係個度讀係兩件事,明顯地,小朋友如果開心,學野會汲收快好多...小朋友其實都會有壓力,迫佢去讀一間唔鍾意既學校,佢會好反感。唔鍾意都有好多原因,可能係課程本身,或者係老師,又或者係同學...反正小朋友已經有思想,佢真係會自己揀。

timyeemama 發表於 15-8-12 23:58
唔係幾好意思講之前係邊間,其實都出名...但有左經驗反而真心覺得學校出唔出名同小朋友適唔適合係個度讀係 ...
Thx for sharing. I totally agree with u that famous school doesn't mean anything!

引用:大女而家係樂沛兒讀緊暑期班,之前係九龍塘

原帖由 timyeemama 於 15-08-11 發表
我仔之前讀樂沛兒PN下學期,我想話老師助教都好好而專業,我仔PN上學期是讀另一間。我都好後悔冇讀暑期班(考慮接送),有英文普通話感統煮嘢食,大啲小朋友有小一面試,劍橋英文。

回覆 秋啪頭 的帖子

Thx for sharing. 終於有多d真用家分享,感激。希望20/9可有多d資料

回覆:HoFaYee 的帖子

唔駛客氣,我仔有讀過另一間,可以比較,之前一間老師也有愛心。去到樂沛兒,上堂編排,和好有耐性的老師令我仔好有進步,我想信老師好有方法耐性係關鍵。真心覺得係好學校團隊。

回覆:有冇人會報16-17 樂沛兒PN

想問下咁多位, 樂沛兒同德萃會唔會好相似? 你地會點選擇?

我都有報樂沛兒同德萃,但德萃全新,唔知教得好唔好

heard 德萃's principal english is not good in the previous introduction.
‹ 上一主題|下一主題