用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問邊度多書包揀 ?
go

請問邊度多書包揀 ?

for 小學一年級. 聽人講Lego, SPI, Zeven, 邊d地方多款可以一次過揀 ?
謝謝.

大眾書局,最好等有8折。女女買左Lego friends premium set $990但有8折。書包都幾輕而且個款真係好靚。女女其實巳小五但對呢款書包愛不釋手,希望個書包夠用啦

回覆 ANNAFRIEND 的帖子

thanks.

回覆:bopui0607 的帖子

Seven係要去專門店買㗎!

karen55407 發表於 15-8-3 17:57
Seven係要去專門店買㗎!
請問專門店係邊度有 ? 最好香港區.
thanks.

之前利園有

引用:大眾書局,最好等有8折。女女買左Lego+frie

原帖由 ANNAFRIEND 於 15-08-03 發表
大眾書局,最好等有8折。女女買左Lego friends premium set $990但有8折。書包都幾輕而且個款真係好靚。女 ...
$990 雖然有8折都覺得好貴

SOGO,上次看到也有Zeven賣。

回覆 bopui0607 的帖子

個人覺得Zeven比小一用好似大左D, 佢又無胸口扣, 不過輕得黎間隔好, 小朋友有得125cm高都OK.
SPI間隔都好, 個款就..... 唔係人人鍾意.
想要更多選擇, 可以睇埋Beckmann (Ergoboss 有售) 同 Ergobag (Freemax 有售). 兩間Megabox都有. 去開可以同樓下Aeon的Lego書包比較一下.

creamsicle 發表於 15-8-4 15:46
回覆 bopui0607 的帖子

個人覺得Zeven比小一用好似大左D, 佢又無胸口扣, 不過輕得黎間隔好, 小朋友有得125 ...

thanks. 睇黎我去Sogo and Megabox 應該會有收獲.

回覆:ANNAFRIEND 的帖子

$990 係未書包+背囊+筆袋??
請問有有試過裝書? 夠唔夠裝?

回覆:請問邊度多書包揀

最後我買左beckmann

回覆 kaka1128 的帖子

990係一set,所以又唔係好貴。開學兩個月,書包都夠用。其實佢四四方方,都好有空間。

睇過百貨公司嘅款式,最後都係去返Dr X 買,輕啲同個款清啲