用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教中心幼稚園 想報PN班,請問會考啲乜?
go

想報PN班,請問會考啲乜? [複製鏈接]

難唔難考入?麻煩曬

2    0    0    0

問小朋友叫咩名,砌圖,三塊砌圖砌成一隻動物,問小朋友咩動物,將三舊積木叠。問家長清唔清楚學校教育理念。送個汔球比小朋友。完。排好好,好快,老師好nice. 我小朋友剛開始N class.

回覆:想報PN班,請問會考啲乜?

請問收唔收細b ?

引用:問小朋友叫咩名,砌圖,三塊砌圖砌成一隻動

原帖由 Lily0911 於 15-09-07 發表
問小朋友叫咩名,砌圖,三塊砌圖砌成一隻動物,問小朋友咩動物,將三舊積木叠。問家長清唔清楚學校教育理念 ...
其實我好想知問教學理念應該點答好,麻煩曬!

回覆:jessevil 的帖子

咁難嘅

jessevil 發表於 15-9-10 00:53
其實我好想知問教學理念應該點答好,麻煩曬!
睇完自已消化下,到時問到就自由發輝,其實都係個句,一字記之曰..........作!!!

http://www.schooland.hk/kg/cyck

回覆:Lily0911 的帖子

是K還是pN?pn Interview 時 好多未識說話!

引用:是K還是pN?pn+Interview+時+好多未識說話

原帖由 Jjchow2015 於 15-09-17 發表
Pn啊!我就係咁諗,問我個仔幾歲?叫咩名?如果我個仔in嗰時未肯講嘢點算呢

PN interview 算好遲先IN,差不多三月份,所以都識識地講野架嗱!我相信老師唔會單靠小朋友識唔識講野作收生手則,佢都會比指令小朋友,我剛好個次砌圖係隻豬,所以老師問知唔知咩動物呀?佢答到豬一個字。 放鬆,唔難的!算輕鬆對答,至於學校理念,答法睇個人啦,我答左本身基督徒,首選都係基督教學校,而且試返PLAYGROUP,覺得教學適合自己小朋友,老師有提K1一定IN過架,不一定直升,我都擔心中。

引用:PN+interview+算好遲先IN,差不多三月份,

原帖由 Lily0911 於 15-09-24 發表
PN interview 算好遲先IN,差不多三月份,所以都識識地講野架嗱!我相信老師唔會單靠小朋友識唔識講野作收 ...
Thx你可唔可以到時報告吓K1有無收你啊~

引用:是K還是pN?pn+Interview+時+好多未識說話

原帖由 Jjchow2015 於 15-09-17 發表
唔洗擔心,中心interview 只係叫你做D勁簡單嘢,唔會有深嘢,最多問邊個陪你嚟,我個女N班開始已經喺度讀

回覆:想報PN班,請問會考啲乜?

1. 動物puzzle叫小朋友砌返,之後問係乜野動物。
2. 老師示範一次將同類型既珠仔放埋一齊,之後叫小朋友做。
3. 老師拎症個牙刷出嚟,問小朋友係乜野嚟
4. 問家長點解會揀呢間學校

引用:1.+動物puzzle叫小朋友砌返,之後問係乜野

原帖由 lingyan 於 15-10-11 發表
1. 動物puzzle叫小朋友砌返,之後問係乜野動物。
2. 老師示範一次將同類型既珠仔放埋一齊,之後叫小朋友做 ...
謝謝你詳盡嘅分享,請問知唔知N班直升K1機會大唔大咖?

回覆:jessevil 的帖子

我面試時問過老師,佢話唔保證一定入到k1,照樣要interview同睇n1表現。

引用:我面試時問過老師,佢話唔保證一定入到k1,

原帖由 lingyan 於 15-10-12 發表
我面試時問過老師,佢話唔保證一定入到k1,照樣要interview同睇n1表現。
Thx

回覆:lingyan 的帖子

請問面試時會否因父母唔係同時出席扣分?

回覆 MarcusMaC9 的帖子

我是一人去都有上午班。

回覆:water.. 的帖子

Thanks a lot. 面試係平日真係非必要唔想2個一齊請假呀!

‹ 上一主題|下一主題