用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 咁計劃好嗎?應該2017入讀小一
go

咁計劃好嗎?應該2017入讀小一

即將升k 2 而家想先試考某幾間,例如
RC, ICS, ESF 如果有offer 就轉讀....
但如不能,就要等到2016先考直私,若都係無offer 就用net 11抽獎(本來91網)有net11 地址既.... 我咁既計劃你地認為好嗎? 兩公婆都唔想小朋友讀太谷既本地學校...

回覆:咁計劃好嗎?應該2017入讀小一

仲有個細佬跟尾

回覆:my_lau_wong 的帖子

你住91網,但用11網地址抽學校?

引用:即將升k+2+而家想先試考某幾間,例如 RC,+I

原帖由 my_lau_wong 於 15-07-25 發表
即將升k 2 而家想先試考某幾間,例如
RC, ICS, ESF 如果有offer 就轉讀....
但如不能,就要等到2016先考直 ...
你西化嗎?
如不建議你不要選international school.

第日小朋友成個竹昇妹咁嘢衣着,髮型,行為,價值觀你接受嗎?

接受到的話就試下。

接受唔到就報 D輕鬆D嘅真道呀,黃锦輝,蔡繼友嗰D,活動教學D嘅學校。

樓主pm左你!

我意係考唔到直私就搬去net 11間屋抽獎

計劃好好

你的計劃同某post 一樣喎,應該是好計劃啦...!

咁樓主你net11有咩心水學校?

引用:Quote:原帖由+my_lau_wong+於+15-07-25+發

原帖由 picture 於 15-07-26 發表
你西化嗎?
如不建議你不要選international school.
朋友小朋友讀蔡繼友,approach的確同傳統學校唔同,但絕對唔比傳統得閒

引用:你的計劃同某post+一樣喎,應該是好計劃啦.

原帖由 eaubobo 於 15-07-26 發表
你的計劃同某post 一樣喎,應該是好計劃啦...!
我的確係睇完呢度的父母post 有此計劃
你點知道架

引用:Quote:原帖由+picture+於+15-07-26+發表你

原帖由 sissysze 於 15-07-26 發表
朋友小朋友讀蔡繼友,approach的確同傳統學校唔同,但絕對唔比傳統得閒

...
無錯,我都幾喜歡呢間學校,我身邊有朋友讀梗,都係讚口不絕,但都唔係hea 學校噃,何況係十分之難考入啊

引用:Quote:原帖由+sissysze+於+15-07-26+發表朋

原帖由 my_lau_wong 於 15-07-26 發表
無錯,我都幾喜歡呢間學校,我身邊有朋友讀梗,都係讚口不絕,但都唔係hea 學校噃,何況係十分之難考入啊:s ...
Hea 你又唔會想讀啫。

你話「唔太谷」咁呢間啱你

小女的師姐現P2佢話淺添。不過可能到高小時佢就有另一番感覺。