用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2004年入讀油天新校感想
go

2004年入讀油天新校感想 [複製鏈接]

2004年入讀油天新校感想

我的囡囡第二段exam 平均分93.... 只獲 得全級十幾名次(189人) ,其他 school 是否一樣

Re: 2004年入讀油天新校感想

Katie Lam

你的囡囡, 現在應是小一生, 查看小囡一年級的成績表, 下學期尾平均分92.97, 級名次12 (全級171人).

小兒試過考全級 98/200

哈哈 !我個細女平均分只得88.64,連名次都排唔到. 再努力先得.

穎妍媽咪

我的囡囡是小一生,你的小囡幾年級呢,是否讀油天新校,成績怎樣?

KatieLam

Katie Lam,

我的女兒現在三年級, 不是在油天讀的.   

KatieLam,

你好, 請問可否講多些學校內的事, 我想知多些. 因同住31net.

中文科會用普遍話教嗎??
英文科會用全英上堂教嗎?
課程深否, 多功課嗎??

謝謝

katiema

katiema,

你想幫個仔揀呀      帶呀女返學先定呀仔先呀?問你點分身.嘻嘻   

katielam.

我個女去年一年級, 在舊油天平均分92, 考全級44名, 差一分大約差10個名次左右.

katiema

中文科不是用普遍話教,聽聞舊校就是...
家長會當日話....英文科會在2004年十一月份用全英上堂教,但我問小囡... 她話通常說中文多,可能有很多小朋友不明白呢!功課不多(大約三樣,有時無...) ,因為每日最後一堂是導修堂(即係自己做自己咩...可以做功課)
我都不知????課程是否深,我見小囡讀 Dictation 只用了10 mins 便 ok, 每次有 above 95,你覺唔覺不深

你住31net,是不是有另一位小朋友

KatieLam

katiema,
Is your daughter studying in P1 of St. Mary?

KatieLam,

你好, 我想知多些此校, 可否約你出來, 大家慢慢說呢, please check pm, 我仲有個細仔, now k2, this sept 就要找學校. 好難諗呀!

j-ma-ma,
yes  

CHUCHU
咪找一個坐校車囉!!!....唔係點呀!!

katiema

Katiema

What is pm? pm 是怎樣看

CHUCHU,

My son has got 89.7? as top 10 of his class at TSL. Top 1 student who has got 99.?? in P.1. She is so smart in P.1B and has 99 or 100 marks each test or exam.
:-P
‹ 上一主題|下一主題