用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想從 KV am 轉 KV pm, 職員話無位?
go

想從 KV am 轉 KV pm, 職員話無位?

我以為由am 轉pm 好易,點知寄完信職員話現在冇人想從pm 轉am, 請問有沒有人想要am? 可以和我對調? 不過要同是多實campus

引用:我以為由am+轉pm+好易,點知寄完信職員話現

原帖由 ABCdoreme 於 15-07-21 發表
我以為由am 轉pm 好易,點知寄完信職員話現在冇人想從pm 轉am, 請問有沒有人想要am? 可以和我對調? 不過要 ...
唔係,我就是由pm 轉am, 不過空左pm 位可能用來call waiting

我係KENT ROAD PM 申請轉AM,但未有。。。
見昨天 call waiting D 媽媽係收AM OFFER

引用:我係KENT+ROAD+PM+申請轉AM,但未有。。。

原帖由 yyshiu 於 15-07-23 發表
見昨天 call waiting D 媽媽係收AM OFFER
會否校巴配合唔到所以唔幫你轉住,因他們連校巴也幫我轉埋,我是5月份收到轉班消息的

回覆:MELODY430 的帖子

我其實連校車都只是on waiting list, 想轉下午班又轉唔到,轉campus佢又話唔得,好頭痛😢

如果大家識人想轉上午班,跟我說一聲,或試試再寫信給學校,看看學校肯不肯安排一下

yyshiu 發表於 15-7-23 20:14
我大約2星期前寄信申請由AM 轉 PM (Kent campus), 而家仲未有消息。當時個school office staff 話已經編左班,話未必轉到。

回覆 ABCdoreme 的帖子

I want to change to AM. But my son is Kent Road campus....

回覆 MELODY430 的帖子

我其實不要坐校巴,所以都不用夾校巴。
不過見佢仍CALL WAITING比AM OFFER,而不是先比已申請由PM轉AM小朋友而覺得奇怪

MELODY430,請問幾時CALL你話可以轉到? THX

囝囝都唔坐校車,冇諗過由AM轉PM都咁難。

引用:Quote:yyshiu+發表於+15-7-23+20:14+我係KE

原帖由 Ching2mama 於 15-07-24 發表
我大約2星期前寄信申請由AM 轉 PM (Kent campus), 而家仲未有消息。當時個school office staff 話已經編左 ...
Hihi....我小朋友kent campus PM班,申請緊轉AM班……但未有消息!(校巴唔經住所,所以自己安排咗媬母車)

MELODY430 發表於 15-7-23 23:16
會否校巴配合唔到所以唔幫你轉住,因他們連校巴也幫我轉埋,我是5月份收到轉班消息的

...
想知小朋友轉到班係收信定電話?

回覆:想從 KV am 轉 KV pm, 職員話無位?

我是成功由 pm 𨍭 am 的! 入信前親自打過去學校問怎樣做!學校解釋得好好...說明不是鬥快的 , 主要是看申請原因和重要性 ! 同其他家長傾 (有些是 非 KV 家長) ...說學校一般 priority 俾要配合兄弟姊妹上下午班的家長 (要有 proof ) ! (題外話: 最不會配合的理由是要讀兩間幼稚園 !因為所有學校根本好反對小朋友讀兩間! )所以....我覺得你個 case 有人肯同你換...相信都要等學校安排咖呢

引用:Quote:MELODY430+發表於+15-7-23+23:16+會

原帖由 Ching2mama 於 15-07-25 發表
想知小朋友轉到班係收信定電話?
好似5月

回覆:MELODY430 的帖子

電話老公接的

cubyQB 發表於 15-7-25 12:35
我是成功由 pm 𨍭 am 的! 入信前親自打過去學校問怎樣做!學校解釋得好好...說明不是鬥快的 , 主要 ...
見有其他mama仲等緊am位;我覺得am轉pm話'無位', 依個理由好難令人相信。

回覆:Ching2mama 的帖子

似乎可能學校已幫學生編咗班,費是再做多D野?

ABCdoreme 發表於 15-7-25 23:02
似乎可能學校已幫學生編咗班,費是再做多D野?
我打算下星期再寄多封信給KV,轉唔到就算。