用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 買保險
go

買保險 [複製鏈接]

兩歲兒,自閉譜系,買保險要吾要向agent單聲?邊間公屋好呀?

0    0    0    0

回覆:買保險

更正...邊間公司好呀?

回覆:agatechung 的帖子

我講左比保險知,諗住買危疾,結果唔受保。因為自閉症係屬於危疾範圍裡。

我老公是保險顧問,我們也有一個自閉兒,我們也為他投保了,有需要可pm 我老公卡片

引用:我老公是保險顧問,我們也有一個自閉兒,我

原帖由 Fa媽媽 於 15-07-21 發表
我老公是保險顧問,我們也有一個自閉兒,我們也為他投保了,有需要可pm 我老公卡片 ...
因為醫生診斷為suspected autism。 咁有得保嗎?下一個未出世bb 如果買左保險,將來自閉可以保啲乜?

引用:Quote:原帖由+Fa媽媽+於+15-07-21+發表我老

原帖由 daibolam 於 15-07-25 發表
因為醫生診斷為suspected autism。 咁有得保嗎?下一個未出世bb 如果買左保險,將來自閉可以保啲乜?

...
我個仔一出世冇耐買左隻危疾,後來發覺佢係A 仔,原來保險包,仲賠左錢俾我。我個agent 原來幫我買左隻包自閉症嘅危疾。好似貴d(自己儍下儍下之前都唔知貴d),但是包自閉症。

回覆:Vichang 的帖子

邊間公司can pm?

出世未知會包,如已知或懷疑,保險公司可以拒保或加價。我仔上年買左份危疾,佢成日意外入院,我因擔心佢有過度活躍就同左醫生講,但個時只係懷疑不是確診,之後投保,跟住話要加我價,我再寫信上訴,佢先原價批比我。但之後我又懷疑個仔係自閉症譜系,醫院兒科醫生話佢又似係但證狀唔嚴重,好難睇,而家還排緊cac等評估,不過危疾的自閉個part賠好小,我都應該唔會claim。但我識朋友6年前個仔check左自閉,個時d危疾唔包自閉,佢話都買唔到。
‹ 上一主題|下一主題