用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 hku Econ n fin / UST business
go

hku Econ n fin / UST business [複製鏈接]

0    0    0    0

揀得呢兩間,成績唔慌差
出到黎啲老闆睇你係吹水友定實戰經驗多啫
我有個Hku E&F師妹,yr1已經玩投資
先勿論賺定蝕,見識多就係贏家

去年我外甥女剛巧就是有這兩個一模一樣的offer, 另外還包括英國Warwick商學院在內的幾間大學offer, 最後決定留港, 都考慮了一陣子, 最後外甥女自己揀左科大, 家長專重孩子決定, 外甥女現今是科大生.

引用:揀得呢兩間,成績唔慌差出到黎啲老闆睇你係

原帖由 射雕英雄 於 16-01-30 發表
揀得呢兩間,成績唔慌差
出到黎啲老闆睇你係吹水友定實戰經驗多啫
我有個Hku E&F師妹,yr1已經玩投資
不少大學生都有投資股票及期權期指,最近好多做咗🦀🦀🦀,輸十萬八萬,濕濕碎!有些輸二三十萬以上 😅😅😅

申請破產都是一種難得經驗!😭😭😭

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆:hku Econ n fin / UST business

有朋友兒子去年HKU E&F 畢業,他的說法是這科太多國內尖子,First class 好難,2:1都好勉強,不可不知!

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

Soo_ma_ma 發表於 15-7-16 23:57
請問大家意見,唔計入讀机會及興趣選邊間?
講真2科都難讀,不過ust business 比較高認授,世界排名商科比較高

商科ust

HKU
:-) :-) :-)

ANChan59 發表於 16-1-30 12:55
不少大學生都有投資股票及期權期指,最近好多做咗🦀🦀🦀,輸十萬八萬,濕濕碎!有些 ...
唔識玩咪學囉坊間大把人教

兩科入到都正 唔差好遠 出來做野都係睇你個人夠唔夠見識同smart

如果係我會揀hku 冇咩原因
因為我中意^_^

兩間都好似得得哋,你自己鍾意囉
‹ 上一主題|下一主題