用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 請問有冇K1中文認字班介紹?
go

請問有冇K1中文認字班介紹? [複製鏈接]

好似Eason個囡都上果D🙏🏻

1    0    0    0

引用:好似Eason個囡都上果D🙏🏻 +

原帖由 alicelky 於 15-07-15 發表
好似Eason個囡都上果D🙏🏻
I don't prefer that one. They use 鞋音。prefer 早慧有意思d.

頭先去書展,問過早慧嘅課程,我自己又唔太buy

引用:頭先去書展,問過早慧嘅課程,我自己又唔太bu

原帖由 yw710 於 15-07-16 發表
頭先去書展,問過早慧嘅課程,我自己又唔太buy
可否請問點解唔buy?

回覆:請問有冇K1中文認字班介紹?

我囡囡而家係"創憶學坊"學中文認字,唔知大家有無試過,可唔可以比D意見?

回覆:alicelky 的帖子

引用:我囡囡而家係"創憶學坊"學中文認字,唔知

原帖由 alicelky 於 16-05-21 發表
我囡囡而家係"創憶學坊"學中文認字,唔知大家有無試過,可唔可以比D意見?

...
Is that the one in Olympic? Is it good and how old is your daughter?

引用:我囡囡而家係"創憶學坊"學中文認字,唔知

原帖由 alicelky 於 16-05-21 發表

...
既然你學緊點解釋要問人?

自己教, 先用字咭, 貼出來每星期学幾個, 儲半年識夠过百个年, 開始用書教, 我地有在 library 借青田, 亦有看其他故事書, 其實都睇个小朋友有冇興趣, 我仔差吾多4歲開始教他, 他十分感興趣, 每星期主動要我換字咭, 自己教了半年, 現在青田第四五輯也會讀, 他有興趣到見个第字, 会話好似个弟字, 又会問公公个公字同吾同工作个工字, 我会繼續自己教

回覆:mimibama 的帖子

我地兩個都要返工,真係無時間教丫!同埋個囡會唔聽我地講。只會聽老師話😓

‹ 上一主題|下一主題