用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中一學樂器,急
go

中一學樂器,急 [複製鏈接]

因為學校會每年4月分考自選樂器決定唔到學中學的樂器班(中樂)定另外出去報名學樂器(西樂)
如果係學西樂就今個暑假去學十堂,樂器送埋(小提琴),上課亦可就我時間
如果係學中樂就開學之後去報名學,樂器應該自己另外買或租,上課時間則星期一下午放學,學中樂更可參加中樂團,可以表演及比賽。
真係好難決定,求意見,因為如果學西樂就要呢幾日去報名啦
   0    0    0    1
Everybody Loves Somebody.
In time,everybody was falls in love with somebody
Much that I can't take it
Just as I found YOU

你考慮什麼?

重要自己喜歡什麼樂器

回覆:中一學樂器,急

首先去理解小朋友鍾意中樂定西樂先~
上youtube睇下先~

我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!IMG]http://i206.photobucket.com/albums/bb147/tiffay23/baby/IMG_2608.jpg[/IMG]

睇你自己兴趣好d喎~

回覆 chocolatebean 的帖子

其實我比較鐘意學西樂,即小提琴,但中學只有中樂團並無西樂樂團,我都想入但媽咪話學一樣就夠啦,好難決定

王家爸爸  我覺得鐘意重要過入樂團  發表於 15-7-14 23:01
In time,everybody was falls in love with somebody

回覆 tiffany_wong23 的帖子

啊,其實我就係個小朋友。偏向西樂,但中學只有中樂團亦想參加,但媽咪話只學一樣就夠

如鈡意西樂咪学西樂囉~~入樂團(就算学校有)应該要起碼五級先入到,初学未必入到,所以你暫時唔洗考慮呢个问題~

回覆 Yanamami 的帖子

唔該哂

引用:回覆+tiffany_wong23+的帖子 啊,其實我就

原帖由 yvettefeng 於 15-07-14 發表
回覆 tiffany_wong23 的帖子

啊,其實我就係個小朋友。偏向西樂,但中學只有中樂團亦想參加,但媽 ...
如果西樂,我建議試玩長笛~ 不過小提琴入門就平好多~ 長笛入門都成$2700!

我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!IMG]http://i206.photobucket.com/albums/bb147/tiffay23/baby/IMG_2608.jpg[/IMG]

最緊要中意,因為考試要日日練習

yvettefeng    發表於 15-7-15 16:15
王家爸爸    發表於 15-7-15 09:15

回覆:虫虫主人 的帖子

請問有甚麼西樂適合左撇子?

TwinWong  敲擊 / 長笛 應無分左右手  發表於 15-7-16 00:07

delete

delete

醒目開學勳章

引用:請問有甚麼西樂適合左撇子? +

原帖由 pauline_c 於 15-07-15 發表
樂器基本無分

回覆:ricohui 的帖子

謝謝咁多位

pauline_c 發表於 15-7-15 19:42
我囡囡都是左撇子,其實樂器沒有分,她曾經學過二胡,單簧管,長笛,小提琴,木琴,鋼琴
‹ 上一主題|下一主題