用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小學校長係未跟同學仔一齊放假到開學嫁?? ...
go

小學校長係未跟同學仔一齊放假到開學嫁?? [複製鏈接]

想問下學校校長係未都開始放緊假?係未寄叩求信,佢都睇唔到??
係未要到學校開學先睇到嫁喇。。。
   0    0    0    0

引用:想問下學校校長係未都開始放緊假?係未寄叩

原帖由 marychanchan11 於 15-07-12 發表
想問下學校校長係未都開始放緊假?係未寄叩求信,佢都睇唔到??
係未要到學校開學先睇到嫁喇。。。
...
津校好多寸星期一,二都重要返學,15/7先正式放假

sissysze 發表於 15-7-12 00:51
津校好多寸星期一,二都重要返學,15/7先正式放假
Thanks...咁係未學生放假,校長就唔會返學?要到9月嫁喇?
即係就算有人放位,都唔會收到電話??

引用:Quote:sissysze+發表於+15-7-12+00:51+津校

原帖由 marychanchan11 於 15-07-12 發表
Thanks...咁係未學生放假,校長就唔會返學?要到9月嫁喇?
即係就算有人放位,都唔會收到電話??
...
校長放假都重有老師,主任負責收生,甘大間學校一定已有個list 有人走下一個call邊個。根本唔使理校長重係咪有返學。貴為校長,都唔剩係攪叩門,重有好多其他嘢要做架。除非你唸住去“僕“ 校長

我了解,我既意思係因我叩門信是寄掛號給校長。。
封面我沒有註明:叩位信
咁其他老師應該唔會知係求位信,亦應該不會折校長既信。
咁封信未無人睇囉。。

回覆:marychanchan11 的帖子

不過相信應該未放假,因為小六升中都係近幾日,校長一般都唔會請假走開,但都識得避開見叩門家長,唔易見到

引用:我了解,我既意思係因我叩門信是寄掛號給校

我了解,我既意思係因我叩門信是寄掛號給校長。。
封面我沒有註明:叩位信
咁其他老師應該唔會知係求位信, ...
點解唔係信封面寫返係for p1 application, quote 埋個app no. ?

小學校長、老師通常會遲學生一星期放假 ,(用黎開會,清理今個學年的物品)

亦會早學生一星期返學(用黎開會,準備新學年物品)

醒目開學勳章 王國長老

回覆:小學校長係未跟同學仔一齊放假到開學嫁??

無可能一齊放啦。今個學校要檢討、下學年要準備。有老師同我講而家好多學校請老師,講明暑假包連放七日架咋!

喔。。。唔該哂大家。。。

回覆 nillnill 的帖子

I come across a case (my friend told me), on the day to announcement the advanced exam, the headmaster of his son's secondary school already on leave.
‹ 上一主題|下一主題