用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 播道簡介會
go

播道簡介會 [複製鏈接]

請問今日有冇人去左播道簡介會?
可否分享感覺如何?
幾點去排隊攞飛?多唔多人?

謝謝

2    0    0    0
[img align=right]http://as-luv2-454139179.blog.ocn.ne.jp/nova/images/tamama.jpg[/img][img align=left]http://game.21cn.com/zhuanti/comic/keroro/images/keroro.jpg[/img]

回覆:播道簡介會

我今朝10點去,學校好體貼,派籌唔洗家長又曬又熱排隊下午2:15前拎籌換入場卷⋯1:40(我排第4)入場⋯整體安排好好,校長風趣幽默今天2個幾鐘校長一個人好似表演脫口秀,教識我好多野,不枉此行!

多人,禮堂坐滿人,問問題有意外收穫可以留低小朋友名字和聯絡電話⋯可惜我膽細唔敢講野

引用:多人,禮堂坐滿人,問問題有意外收穫可以留

原帖由 Vinccy 於 15-07-11 發表
多人,禮堂坐滿人,問問題有意外收穫可以留低小朋友名字和聯絡電話⋯可惜我膽細唔敢講野

...
請問多唔多人帶小朋友去?
你幾點去排隊攞飛,排得耐唔耐? 謝謝回答

[img align=right]http://as-luv2-454139179.blog.ocn.ne.jp/nova/images/tamama.jpg[/img][img align=left]http://game.21cn.com/zhuanti/comic/keroro/images/keroro.jpg[/img]

引用:我今朝10點去,學校好體貼,派籌唔洗家長又

我今朝10點去,學校好體貼,派籌唔洗家長又曬又熱排隊下午2:15前拎籌換入場卷⋯1:40(我排第4)入場 ...
之前睇到留言,謝謝

2小時不経不覺就過咗,校長都好 talk 得。8年前大囡考小一都有聽佢講,覺得佢現在成熟穩重咗,仍然有心有力。

引用:多人,禮堂坐滿人,問問題有意外收穫可以留

...
我都有去但我趕住湊仔返興趣班所以4點左右,啲老師上台後走左。 請問之後有冇咩特別的答問?

引用:我今朝10點去,學校好體貼,派籌唔洗家長又

我今朝10點去,學校好體貼,派籌唔洗家長又曬又熱排隊下午2:15前拎籌換入場卷⋯1:40(我排第4)入場 ...
我都覺得佢講得好好,而且佢講的教仔方法我都有用緊,理念好相同,我希望我仔可以入到學校。

有一顧慮,是中學 banding 同高考成績

fishchow 發表於 15-7-12 14:59
佢小學有程分,如果成績好,都仲可以更上一層楼!唔似得同區嘅6小,要你硬食……(p.s. 有冇人知播小競爭力如何?)

引用:有一顧慮,是中學+banding+同高考成績 +

原帖由 fishchow 於 15-07-12 發表
最重要的,有冇講?

回覆:fishchow 的帖子

好似話一般。播道中學叫左band 2頭既中學嗎?

醒目開學勳章 王國長老

http://www.evangel.edu.hk/ecube/ ... -14SchoolReport.pdf
印象中播道唔會即時公開DSE成績, 要到下一份ANNUAL REPORT至有
上面已經係最LATEST (2014)DSE成績 (P18)

HKDSE Results
Level / School Results / HK Results
Liberal Studies
L2 or above */ 98.5% / 87.3%
L3 or above /  75.8% / 65.9%
L4 or above / 45.5% / 34.9%

Math
L2 or above * / 94.7% / 80.1%
L3 or above / 81.1% / 58.4%
L4 or above / 50.8% / 37.2%

English
L2 or above /99.2% / 78.2%
L3 or above *  / 89.4% / 52.5%
L4 or above  / 40.9% / 25.3%

Chinese
L2 or above / 94.7% / 79.9%
L3 or above * / 54.9% / 50.7%
L4 or above  / 24.8% / 24.6%

Remarks:
* = minimum requirement for admission to local degree program

3322 (入大學最基本要求) 54.9%
45%學生升讀大學學位課程(無特別寫, 即本地聯招+非聯招+海外) / 52%係非學位課程

Thanks Charlotte_mom

引用:Quote:原帖由+Vinccy+於+15-07-11+發表多人

原帖由 小花子 於 15-07-11 發表
請問多唔多人帶小朋友去?
你幾點去排隊攞飛,排得耐唔耐? 謝謝回答

...
都有人帶小朋友,唔多人排隊拎籌,換入場券也不需排隊

引用:2小時不経不覺就過咗,校長都好+talk+得。8

原帖由 fishchow 於 15-07-11 發表
2小時不経不覺就過咗,校長都好 talk 得。8年前大囡考小一都有聽佢講,覺得佢現在成熟穩重咗,仍然有心有力 ...
52歲仲好後生

引用:Quote:原帖由+Vinccy+於+15-07-11+發表我今

原帖由 pak_mama 於 15-07-12 發表
我都覺得佢講得好好,而且佢講的教仔方法我都有用緊,理念好相同,我希望我仔可以入到學校。

...
雖然不是我首選,但是只面試一次而且近屋企我會叫大仔全力以赴

引用:Quote:原帖由+小花子+於+15-07-11+發表請問

原帖由 Vinccy 於 15-07-12 發表
都有人帶小朋友,唔多人排隊拎籌,換入場券也不需排隊
雖然係咁,禮堂座冇虛席,又唔使限時上網搜,又唔使排好耐,真係有利街坊

引用:Quote:原帖由+pak_mama+於+15-07-12+發表我

原帖由 Vinccy 於 15-07-12 發表
雖然不是我首選,但是只面試一次而且近屋企我會叫大仔全力以赴

...
好似系孩子面试一次,第二次是校長同家長「傾計」

第2場幾時呀?
‹ 上一主題|下一主題