用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 13年四月B搵吾到PN
go

13年四月B搵吾到PN [複製鏈接]

我報左3間PN,都係備取生。打電話去問都收哂生。有冇jm知道九龍灣仲有邊間有位?上下午都冇問題!thx

0    0    0    0

回覆:Crystal03wong 的帖子

你可以打去睇下Cannan 仲有冇位

回覆:13年四月B搵吾到PN

u try 藍田cannan, seems they still have vacant for pm pn class!

引用:你可以打去睇下Cannan+仲有冇位 +

原帖由 濼晴 於 15-07-12 發表
你可以打去睇下Cannan 仲有冇位
之前有打電話去問其他分校,職員話如果有位都會留比候備生。我冇報呢間,錯過報名時間

引用:u+try+藍田cannan,+seems+they+still+have+

原帖由 Cepheus 於 15-07-12 發表
u try 藍田cannan, seems they still have vacant for pm pn class!
吾知係咪放暑假,電話冇人聽

你打去問他們九龍塘兩間分校

15/7前 學校未放暑假

引用:你打去問他們九龍塘兩間分校+ 15/7前+學校

原帖由 濼晴 於 15-07-13 發表
你打去問他們九龍塘兩間分校

15/7前 學校未放暑假
吾該哂你吖,我問左喇,都係冇位

try some other area withing the MTR line, like TKL, TKO, KT, LT ...etc. Or you can leave your phone number to them, they might have vancany after school start. ( keep trying )

引用:我報左3間PN,都係備取生。打電話去問都收

原帖由 Crystal03wong 於 15-07-11 發表
我報左3間PN,都係備取生。打電話去問都收哂生。有冇jm知道九龍灣仲有邊間有位?上下午都冇問題!thx

...
不如報一啲機構嘅學前班,例如CPDA,觀塘分校d老師好好,課程好似N班咁,等小朋友習慣學習環境,反正今年都要報K,如其再用時間找N班,不如關注報K,唔好再miss佐報名時間,個人意見,不喜勿插

引用:Quote:原帖由+Crystal03wong+於+15-07-11+

原帖由 Lsm948 於 15-07-14 發表
不如報一啲機構嘅學前班,例如CPDA,觀塘分校d老師好好,課程好似N班咁,等小朋友習慣學習環境,反正今年都 ...
呢個係一個方法好提議呀!

的確有好多playgoup學校會有學前班, 俾小朋友返吓玩吓.  預備報2016-17 K1罷啦.

贊成!其實都唔一定要報N班,報下playground加埋係屋企教下對應、禮貌,準備好K1仲好啦!

開左學再試,有好多人番一陣又話多病退學

試下奧基

引用:Quote:原帖由+Crystal03wong+於+15-07-11+

原帖由 Lsm948 於 15-07-14 發表
不如報一啲機構嘅學前班,例如CPDA,觀塘分校d老師好好,課程好似N班咁,等小朋友習慣學習環境,反正今年都 ...
Thank you!我會留意下

好多攪playgroup的地方都有學前班,兩歲後可自己上,有些音樂,英文playgroup也可自己上,遲D再考K1吧

有了經驗,K1報多幾間。記得不要miss 報名曰期了。有些八月開始報。

‹ 上一主題|下一主題