用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問((((褔建係屬bang幾架)))))
go

請問((((褔建係屬bang幾架))))) [複製鏈接]

請問((((褔建係屬bang幾架)))))

拉登仔:
請問有無人知道褔建——現在屬於乜野banding架
上年話會考合格率係100%
咁係唔係應該係屬於band 1呢
不過聽講佢地呢間學校有分中英文班
咁如果有中英文班水準係唔係唔同架
中文班考英文科係考A卷...還是B卷呢都無講清楚
如果有家長知道就請比D意見啦

Re: 請問((((褔建係屬bang幾架)))))

拉登仔:

banding係以該年小六學生入讀該校之數量(各banding人數...)比例計算,所以就算該校出左幾十個十優狀元...都不會改變該校之banding!
所以bk不應《單憑》banding 選校!

p.s. bangbang執左好耐!

醒目開學勳章

hotdogpapa :

banding係以該年小六學生入讀該校之數量(各banding人數...)比例計算,所以就算該校出左幾十個十優狀元...都不會改變該校之banding!
所以bk不應《單憑》banding 選校!

你這個說法即現時直資英中, 大多都是BAND ONE 級...  因很多BAND 1 成績的學生派不到英中, 大部份都會考入直資英中.  

拉登仔道:
好似又唔係喎,,在 ballwong63 請問有無人知道---新法書院---好唔好 個topic到 無人講新法係band 1 喎
不過在直資學校既網頁到講.......新法又係用英文教學喎...
咁究章係點分架

醒目開學勳章

拉登仔  :

我所講是大部份直資是指歷史新,  課程新,  校舍新及聘請大量外籍老師才吸引很多BAND 1 學生的那類直資, 如李國寶,  保良局顏保鈴, 林大輝等.  

而新法是舊式的直資......所以收生都不太清楚.

Mimi_Ma 寫道:
拉登仔  :
我所講是大部份直資是指歷史新,  課程新,  校舍新及聘請大量外籍老師才吸引很多BAND 1 學生的那類直資, 如李國寶,  保良局顏保鈴, 林大輝等.  

而新法是舊式的直資......所以收生都不太清楚
拉登仔道:唔好意思我想問問--據妳所知李國寶是否都有好多band 1去報考嗎

拉登仔道:唔好意思我想問問--據妳所知李國寶是否都有好多band 1去報考嗎

ballwong63道:
拉登仔據我所知直資學校如果係自行收生時就會收多 D band 1生...係統一排位時就會有 band 2生加入啦
‹ 上一主題|下一主題