用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問有無人派藍田五邑司徒浩中學
go

請問有無人派藍田五邑司徒浩中學 [複製鏈接]

自換新校長後,此校校風好嗎?有沒有英文班?

0    0    0    0

引用:自換新校長後,此校校風好嗎?有沒有英文班

原帖由 LOKLOK89 於 15-07-08 發表
自換新校長後,此校校風好嗎?有沒有英文班?
我識有人派左好開心,第二志願,我之前都以為好差,唔明點解佢會咁開心,但聽返人講唔差

我師姐舊年以第一志願去左呢間,Band2A
校風都好架!
Everybody Loves Somebody.
In time,everybody was falls in love with somebody
Much that I can't take it
Just as I found YOU

回覆:請問有無人派藍田五邑司徒浩中學

佢應該係b2b-c.我只知舊校長好嚴,所以校風好,但新校長鬆咗,校風不如前差咗,所以好迷茫,唔知學習得開心嗎?

回覆:LOKLOK89 的帖子

唔好意思!希望講真話唔會令人唔開心,幾年前表弟响度讀過話藍田靚仔稱"五粒豬頭肉",校長到老師到校工都"打成一片〃全部人當工一份,事旦一日,全人政治心戰管理唔掂,毫無愛心!依家仲衰,老師直情無料到,垃圾學校一間,咪讀快D轉校!由開辦到依家都係band5即係依家band3c,真係唔好浪費時間!學術全無,正宗係〃屎坑關刀,文又唔得,武亦唔掂!〃

死喇!會否基孝會好d?仲有無人知,因明天要去五邑註冊,求救!

你有冇叩其他學校?註咗唔緊要,等消息,註冊証可以取回

全都是10/7先有消息,有無位可以叩門。

回覆:LOKLOK89 的帖子

此五粒中學有一種可笑的事,無信仰無德育教育,只有共産國民教育,要愛國愛党,因為要攞政府錢,如遇到頑皮學生就記過玩針對,總之就要踢走,一流大陸式無需愛心學校,教法獨特,如有遇愚笨學生就罰到佢走,關愛貧弱頑劣都係所有學校嘅身教感化工作一部份,算啦基孝好好多

curly    發表於 15-8-4 09:13

入去比個小朋友知道,咩叫"正斗",未嘗唔係生活體驗,希望你叩其他學校成功

五粒係極品燕窩,如果要試國產社會學中的森林定律就要試下,弱肉強食,適者生存。好一個五粒豬頭肉,仲有人叫你入會,一係民建聯一係黑X會。都係唔錯,以往有B1女仔入去,喊到七彩,物依家可以有人要,都希望佢地適者生存到。快D叩門走呀。

五粒學校D老師識英文咩,叫佢地講一兩句你就知。開辨到依家D學生出黎無咩人英文可以合格,不過靠自己!如果未入快走,係真忠告。小心小心

引用:

原帖由 lamar 於 15-07-09 發表
打手

回覆 小霆霆 的帖子

我非打手,憎係因為佢毫無受心,band3尾咪幫下D學生,踢人走就叻,內部人事鬥爭嚴重,你知嗎,你是否五粒打手呢?請問,都想將事實講出,如果唔信都無法,希望你細路或了侄全部都在五粒讀到中六,考到科科A,如果五邑可以做到的話。

補充一下,我係第一身,對此垃圾有做五年研究,可以說知道曬五粒d衰野。

引用:回覆+小霆霆+的帖子 我非打手,憎係因為佢

原帖由 lamar 於 15-07-09 發表
回覆 小霆霆 的帖子

我非打手,憎係因為佢毫無受心,band3尾咪幫下D學生,踢人走就叻,內部人事鬥爭嚴重, ...
你今日先注冊,就踩五邑,你唔係打手係乜?五邑我有幾個朋友仔囡讀緊,無你所講嗰啲問題。

回覆:小霆霆 的帖子

今日注册就係打手,我有咩益,只係叫小心,做好事,咁我話你係五粒老師!為保自己飯碗,害多d學生!自私係人嘅天性,我唔怪你!

引用:今日注册就係打手,我有咩益,只係叫小心,

原帖由 lamar 於 15-07-10 發表
今日注册就係打手,我有咩益,只係叫小心,做好事,咁我話你係五粒老師!為保自己飯碗,害多d學生!自私係 ...
擺明你專登注冊係踩五邑啦!打手一睇就知,咁你不如登報啦,仲多人知五邑有幾唔掂。

‹ 上一主題|下一主題