用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 分享荃灣區派位
樓主: Lovelymame
go

分享荃灣區派位   [複製鏈接]

引用:回覆+Osyknip+的帖子 謝謝,+我悉心等待妳9

回覆:peggy 的帖子

S1讀得好嗎?如果一年後亦未能改觀,屈就小朋友,有能力可以插班band 1A. 如果只是中等成績,應該慶幸舊年冇去band 1A墊底。

醒目開學勳章

Emilyeee 發表於 15-7-28 22:23
S1讀得好嗎?如果一年後亦未能改觀,屈就小朋友,有能力可以插班band 1A. 如果只是中等成績,應該慶幸舊年 ...
聽聞成績都不錯, 但擠班並不容易

miriam 發表於 15-7-10 14:44 沙田小部分可以叩門,知沙吕、曾記、沙培、沙蘇、沙崇不接受叩門
有諗過派得唔好叩聖心,聽完用家意見即刻唔使諗。

聖心
校風好好, 學生乖,  不錯! 在2009年,2010年和2011年的中學會考中各產生出一名理科八優狀元(報考科目總數為八科)。[1] 在2011年的高考,亦產生出兩名三優學生。

由於大部分沙田人都認為只收聖心小學生 都小選.
此英中自行時, 可考慮.  他日去叩門, 都有誠意.

b1a    1-15 名  一般可入荃灣4英中

b1b-b1C   16-50名  荃灣校網太差,  太進取, 多去中中. 叩門好難,要有獎

沙吕、沙崇、沙培、沙蘇、沙崇 , 林球謀, 一定死, 大把沙田人想入.
b1b-b1C 不要把所有希望只去荃灣校網, 叩門成功者多是B1A 學生.

‹ 上一主題|下一主題