用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 南區嘉諾撒培德校風?BAND?
go

南區嘉諾撒培德校風?BAND? [複製鏈接]

是BAND 2頭?有英文班嗎?
   0    0    0    0

不是BAND 2頭,有英文班。南區BAND 2頭學校只有聖公會呂明才。
校風,係果道畢業出嚟既都叫人揀鴨真都唔好揀培德。
你或許擁有無限的財富You may have tangible wealth untold 一箱箱的珠寶與一櫃櫃黃金Caskets of jewels and coffers of gold 但你永遠不會比我富有----Richer than I you can never be 我有一位讀書給我聽的媽媽I had a mother who read to me
by美國詩人 Strickland Gillian [朗讀的媽媽]

回覆:南區嘉諾撒培德校風

鴨真是band2c嗎

錡E 發表於 15-7-7 21:09
不是BAND 2頭,有英文班。南區BAND 2頭學校只有聖公會呂明才。
校風,係果道畢業出嚟既都叫人揀鴨真都唔好揀 ...
Why不要揀?是band2?鸭真都是band2?

引用:鴨真是band2c嗎 +

原帖由 credit9999 於 15-07-07 發表
鴨真是band2c嗎
你囡囡派到心儀中學嗎?

真的很差嗎?

只是有點不明白,好像很多band 1 學生派入聖呂,點解會區分為band 2 呢?

引用:只是有點不明白,好像很多band+1+學生派入

原帖由 常樂 於 15-07-08 發表
只是有點不明白,好像很多band 1 學生派入聖呂,點解會區分為band 2 呢?
你話聖呂是band 2, 可能頭30名band 1生都唔會揀聖呂,㑹選區外band1, 30名後可能已經是band1C -band2 學生

‹ 上一主題|下一主題