用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教挪威差會主辦信義中英文幼稚園 又一村信義中英文幼稚園
樓主: catmint11
go

又一村信義中英文幼稚園 [複製鏈接]

回覆:HoneyBee_2011 的帖子

打去學校問就最update, 諗諗下,我都怕自己報錯價。

引用:打去學校問就最update,+諗諗下,我都怕自己

原帖由 catmint11 於 15-11-19 發表
打去學校問就最update, 諗諗下,我都怕自己報錯價。
再一次多謝你嘅回覆,有你嘅分享,令到我哋一班收到offer嘅家長對信義有更深了解

回覆:HoneyBee_2011 的帖子

吾駛客氣,我明白所有家長都希望多些了解學校,幫小朋友搵最適合他們的學校。btw,下星期二,學校會帶小朋友到學校旁的桃源公園野餐,我們上星期五學校親子旅行去了郵輪公園野餐,似乎學校都幾like 野餐這類節目。

引用:我吾記得每季雜費幾多了。饍食費是每月600

原帖由 catmint11 於 15-11-19 發表
我吾記得每季雜費幾多了。饍食費是每月600,茶點每季一千(每天兩次茶點),我每月俾$3030左右(連膳食)其 ...
膳食唔包茶點600都真係有d貴

回覆:RRRRGGGG 的帖子

茶點9月至1月收$1000,$600@月,的確吾平。校長話菜單由其中一個校董(佢係營養師)編制的。系啦,我也識同收費吾平,無耐,我中意學校附近環境幽靜,又係全日班,貴D也只能接受了。

引用:茶點9月至1月收$1000,$600@月,的確吾平。

原帖由 catmint11 於 15-11-21 發表
茶點9月至1月收$1000,$600@月,的確吾平。校長話菜單由其中一個校董(佢係營養師)編制的。系啦,我也識同 ...
我都鐘意佢環境同獨立校舍,想問下你小朋友英文、普通話學得好嗎?同埋暑假有幾長?

我阿囡嗰班有個來自俄羅斯的男孩子(亞洲面孔)佢只講英文,我女同佢幾friend, 佢話聽得明佢講野喎, K2班英文老師個女亦是同班同學,所以相信阿囡接觸英文機會幾多。普通話,因為我和媽媽是北京人,所以普通話我女相對比其他小朋友較好。班內也有講國語的同學,所以我相信講普通話機會較多。隔壁班仲有一個mix的混血兒,學校有D吾同國藉,吾同文化的小朋友,也是好事。暑假由7月中放至8月尾。

當然我女以前pn時是英文學校,現在英文語境肯定沒昔日好。但有學卷學校而言,我是接受的。建議你如可向多幾個在校家長了解情況會更全面,因為我只是主觀的認為這所學校都幾好,而學校在其他細微的不足我是可以忽略的。

引用:當然我女以前pn時是英文學校,現在英文語境

當然我女以前pn時是英文學校,現在英文語境肯定沒昔日好。但有學卷學校而言,我是接受的。建議你如可向多幾 ...
謝謝你!英文課應該只由net教,right? 另外想知,學校多唔多宗教教育?

英文是由net教(net K1&k2是印度面孔的,但她們英文都好好)K3是外國人面孔的男老師。個人認為宗教色彩都幾濃架,我女成日提下天父,天父爸爸對佢好甘架。

回覆:catmint11 的帖子

今日收到學校信半日班waiting,要2月先有通知,唔知機會大唔大,

引用:英文是由net教(net+K1&k2是印度面孔的,但

英文是由net教(net K1&k2是印度面孔的,但她們英文都好好)K3是外國人面孔的男老師。個人認為宗教色彩都幾 ...
咁好好呀,我都想小朋友係主內成長!

回覆 catmint11 的帖子

請問是不是沒有特定生日會?

引用:今日收到學校信半日班waiting,要2月先有通

原帖由 minibread 於 15-11-21 發表
今日收到學校信半日班waiting,要2月先有通知,唔知機會大唔大,
我會放am, good luck to you

回覆:又一村信義中英文幼稚園

我會放am , 希望等waiting 既盡快有好消息

回覆:life@LA 的帖子

生日當天,小朋友可以穿便服,家長可自行購買生日蛋糕帶回校。老師會幫忙影相,分發蛋糕,同小朋友一起唱生日歌。

回覆:catmint11 的帖子

想請教你,學校會唔會慶祝萬聖節活動?

回覆:Katelyn^.^ 的帖子

請問這間學校小學派位如何?

回覆:Katelyn^.^ 的帖子

萬聖節無慶祝活動,但當日有另外一個以物換物,幫助童奴既活動,有免費兒童畫面,扭波,小食及其他義賣等活動。

回覆:minibread 的帖子

我吾太清楚,聽另一K2家長講學校搞了個分享會,有考入知名小學的家長分享經驗,我吾記得確實考入什麼了。你試下上website 既小學派位睇㖒。

‹ 上一主題|下一主題