用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 3歳學游水
go

3歳學游水 [複製鏈接]

假期都會帶女女去玩下水,覺得女女唔怕水,既然佢唔怕係咪順勢比佢學呢?其實3歳學會唔會太早應該幾時學好?唔係迫佢一定要學,純粹覺得佢鍾意玩水~thx

0    0    0    0

鍾意玩水同佢玩多D咪仲好

最緊要教練有愛心,如果唔係有反效果

搵d教幼兒的。

主力教佢換氣同更唔怕水。

跌落水都可以生存到,踢到返回岸

唔好要求佢游到泳式。

我個仔上年四歲半學,到今年才掌握到游

回覆:3歳學游水

我目前學左兩間
Harry wrigxx非常好、又有經驗、有愛心、如果唔係佢借國際學校池暑假要裝修、我唔會去左另一間垃圾
X飛魚--垃圾、報左班教練集體辭職、配對唔到教練直到上前一日、都算、上堂教練唔知有冇20歲、同我地講未試過教咁細、大佬、我地係報親子游泳架、你唔識就唔好來、成堂唔知做咩亦講唔知做咩、同叫家長第一堂塞bb頭落水、bb喊到癲左、結果半堂我地要求走人、打去cs仲鬧返我10分鐘、話我有偏見、最後又再打來話送頸水泡、呢間野諗起都打冷震、如果harry開返、我會放棄剩低堂數返去

大包大人 發表於 15-7-9 07:41
我目前學左兩間
Harry wrigxx非常好、又有經驗、有愛心、如果唔係佢借國際學校池暑假要裝修、我唔會去左另 ...
你上Harry 係咪九龍灣個間國際學校上堂?知唔知幾時裝修好?

引用:Quote:大包大人+發表於+15-7-9+07:41+我目

原帖由 queenie1985 於 15-07-09 發表
你上Harry 係咪九龍灣個間國際學校上堂?知唔知幾時裝修好?

佢話9月左右
我都想知
我想返去
脫離廢飛魚

引用:我目前學左兩間 Harry+wrigxx非常好、又有

原帖由 大包大人 於 15-07-09 發表
我目前學左兩間
Harry wrigxx非常好、又有經驗、有愛心、如果唔係佢借國際學校池暑假要裝修、我唔會去左另 ...
呢招吾係人人得,嚇親小朋友以後怕水,就更加難學。

引用:Quote:原帖由+大包大人+於+15-07-09+發表我

原帖由 964000 於 15-07-09 發表
呢招吾係人人得,嚇親小朋友以後怕水,就更加難學。
我小朋友之前係hxrry wrixxx學,係冇問題,係個度有訓練,個日冇被嚇親

但我朋友兩個嚇到全堂冇法冷靜、掂到水都喊攪到我勁唔好意思、因為我搵架、呢間廢飛魚

大包大人 發表於 15-7-9 12:00

佢話9月左右
我都想知
我有興趣報harry wrxxxx, 想問你知唔知佢同esf 比較如何?

引用:Quote:大包大人+發表於+15-7-9+12:00+係佢

原帖由 queenie1985 於 15-07-09 發表
我有興趣報harry wrxxxx, 想問你知唔知佢同esf 比較如何?
Esf我冇試過
不過我估呢類型國際學校唔會差
千萬不要參加廢飛魚

大包大人 發表於 15-7-9 07:41
我目前學左兩間

我提前2個月報x飛魚,開課前4日才通知話無教練,要全數退錢。。。。我仲唔開心女女冇得上堂。。。原來退錢是好事。

引用:Quote:大包大人+發表於+15-7-9+07:41+我目

原帖由 wpc666 於 15-07-21 發表
我提前2個月報x飛魚,開課前4日才通知話無教練,要全數退錢。。。。我仲唔開心女女冇得上堂。。。原來退錢 ...
實在恭喜你
我都勁想佢退錢
佢第二堂都係話唔知自己做緊咩
我懷疑緊佢夠18未?個教練、當然好多人年少有為、不過我覺得佢完全對呢個月齡冇概念、我地個家長爸爸做得好過佢
今日我朋友打去反映意見、個cs仲cut埋佢線
真係垃圾泳會

回覆:3歳學游水

我仔由差唔多3歲開始學游水,我連冬天都俾佢游,我覺得幾好啊~~~
不過由於佢有d手腳唔太協調,學得比人慢,但宜家個老師好有心機同諗方法教佢,近呢半年,開始見到好明顯嘅進步~~~

我個就上年3歲暑假學左幾堂, 是年輕coach, 佢OK, 點知暑假完我報常規堂, 因就不到時間, 轉左Coach, 10堂佢上左一堂就不肯下水, 真係慘, 佢說不要個coach, 逐之冇去游, 今年己剛4歲, 暑期再報番, 又見番個coach, 又OK.
‹ 上一主題|下一主題