用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 給下年揀62網小一的家長
樓主: ken244644
go

給下年揀62網小一的家長 [複製鏈接]

hopeful123 發表於 16-3-5 00:48
馬基提供很多校車路線,交通不是問題。住係附近既好處還有我可以每天接佢返學校,有時會見到老師可以傾幾句 ...
咁真係好好,大家都唔使趕頭趕命

回覆:給下年揀62網小一的家長

lm

回覆 gracelam 的帖子

請問大約幾錢校車?

引用:回覆+gracelam+的帖子 請問大約幾錢校車?

原帖由 kvvvcheung 於 16-03-07 發表
回覆 gracelam 的帖子

請問大約幾錢校車?
視乎邊個站上車,荃灣區7xx元 x 10個月,七月份不用交校車費

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

請問有無方法可以知道, 如去年幾多人25分及20分申請自行呢?  真係想比較下要點去排位

hkpapa852  除咗教育局同相關學校, 無其他人會知  發表於 16-3-9 10:45

pinga_pinga 發表於 16-3-9 10:03
請問有無方法可以知道, 如去年幾多人25分及20分申請自行呢?  真係想比較下要點去排位 ...
我印象中, 在BK見過有人打去學校問多少人申請自行, 學校有答,
至於多少人25分及20分, 或者可以問下學校, 睇下是否答你  !

pinga_pinga  thank you, 等我再計劃下要問咩先  發表於 16-3-9 11:00

引用:請問有無方法可以知道,+如去年幾多人25分及

原帖由 pinga_pinga 於 16-03-09 發表
請問有無方法可以知道, 如去年幾多人25分及20分申請自行呢?  真係想比較下要點去排位 ...
其實問左去年有關數字,唔代表今年會差不多,始終每個家長取向唔同,除左25分必入(有啲小學都未必入硬),知道幾多個20分係冇咩意思,1000個同100個都係要抽籤,實有人中奬有人唔中!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

gracelam 發表於 16-3-9 13:32
其實問左去年有關數字,唔代表今年會差不多,始終每個家長取向唔同,除左25分必入(有啲小學都未必入硬),知 ...
這個明白的,但有多少份申請表可以計算到大概抽中既機率,以前係三份一,但今年報小一的係11年出生而個年有成96,xxx人,如果個抽既機率係成十分一,咁要好好再計劃一下自己既填法了。
‹ 上一主題|下一主題