用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有Box Hill 讀緊而轉去讀YORK的K1嗎
go

有Box Hill 讀緊而轉去讀YORK的K1嗎 [複製鏈接]

有没有家長小朋友現在BOX HILL 讀N班, K1會轉去YORK嗎
   0    0    0    0

回覆:有Box Hill 讀緊而轉去讀YORK的K1嗎

Why not

York chinese training better

回覆:nhymum 的帖子

有呀,我仔係咁

請問你囝囝是今年轉去讀K1嗎

點解? boxhill 唔好咩,好似k2已加強中文課程

是那間boxhill分校?

Box Hill 好, 老師都好好, 就係咁我先驚揀錯. 但為左中文我就只好轉YORK. 我囝囝N班是讀火炭分校的.

引用:Box+Hill+好,+老師都好好,+就係咁我先驚揀

原帖由 nhymum 於 15-07-02 發表
Box Hill 好, 老師都好好, 就係咁我先驚揀錯. 但為左中文我就只好轉YORK. 我囝囝N班是讀火炭分校的.  ...
我準備報boxhill 呀。不過想入國際學校。未知英文程度可以入到國際學校嗎?

入國際一定冇問題啦,

回覆:nhymum 的帖子

我囡囡N班TKO Boxhill, K1 轉York. Boxhill 絕對係一間好學校,但希望加強中文,所以決定轉York local stream. 今年完K1喇,好滿意York嘅校舍,老師同課程。。一年進步佐好多。。

聽你講完都放心左. 我都會係york local stream K1, 想請問英文堂足夠嗎? 是否中英都會學得很好?

引用:Box+Hill+好,+老師都好好,+就係咁我先驚揀

Box Hill 好, 老師都好好, 就係咁我先驚揀錯. 但為左中文我就只好轉YORK. 我囝囝N班是讀火炭分校的.  ...
哈哈 你係咪koala C呀

引用:入國際一定冇問題啦,+

入國際一定冇問題啦,
Thanks a lot

引用:Quote:原帖由+nhymum+於+15-07-02+發表Box+

原帖由 Jumboshrimp 於 15-07-02 發表
我準備報boxhill 呀。不過想入國際學校。未知英文程度可以入到國際學校嗎?

...
我個女讀完PN,英文進步好多,依家兩歲七個月可以自己用句子表達意思,好似:it's dirty lets go咁,同埋會跟指令做野,Boxhill老師真的唔錯,但火炭唯一缺點就係太細無活動空間。

係, 我囝囝讀完PN 都係可講簡單英文句子. 我係Koala D呀. 火炭個CAMPUS又真係細D. 除左這樣和中文唔夠外, 樣樣都好. 你都係火炭PN嗎? K1會讀邊間?

引用:係,+我囝囝讀完PN+都係可講簡單英文句子.+

原帖由 nhymum 於 15-07-06 發表
係, 我囝囝讀完PN 都係可講簡單英文句子. 我係Koala D呀. 火炭個CAMPUS又真係細D. 除左這樣和中文唔夠外,  ...
我都係火炭,啊B好鍾意miss Wong,日日都返來講。不過我地K1會轉去又一村了,但應該都會返Boxhill讀summer camp補下英文。你是否直升呢?

Sorry你係樓主,咁決定去York啦

係呀, 你仲會報BOX HILL summer camp 呀? 我仲以為唔讀BOX HILL D 人都唔會報返佢D summer course . 只報英文? 一星期返幾多日?

但我識2個朋友/同事的小朋友讀完york英文好強,但中文上咗小學keep住唔合格啊。
反而有3個BH的用家朋友上咗小學無特別學科問題。

回覆:calvinlinda 的帖子

仔仔今年係boxhill升K1,睇返D中文都唔淺喎!下學期都要寫簡單筆劃嘅字,教中文的老師都好有經驗,開學派咗本中文的校本教材,有曬上學期所有要認的字&學的詞語(仲配埋圖片)比家長,可以在家中温習,內容深過我大女之前讀的學卷學校

回覆:calvinlinda 的帖子

仔仔今年係boxhill升K1,睇返D中文都唔淺喎!下學期都要寫簡單筆劃嘅字,教中文的老師都好有經驗,開學派咗本中文的校本教材,有曬上學期所有要認的字&學的詞語(仲配埋圖片)比家長,可以在家中温習,內容深過我大女之前讀的學卷學校

‹ 上一主題|下一主題