用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國戶口
go

英國戶口 [複製鏈接]

請問各位我向中環開左個英國戶口,己收到卡及welcome pack&pin password ,請問我是否要先用電話開通張卡才可登記e-banking?🙏🏻🙏🏻好煩惱該怎麼辦?

3    0    0    0

係,你要先打去英國customer hotline activate 张咭, 我蠢左, 原來premier account 可以打去香港hotline. 叫香港轉博, 我用左自己長途电話講左好耐, 因我講完到阿女。佢都要開通张debit card.  Hotline㑹問好多問題,有時答錯又要從頭來過,有d問題我要佢重覆我先聽得明。打完去之後就按住開户時比你張procedure 照做,再要網上申請security key  等英國寄来。我都仲未有internet banking

DELETED

請問大家申請時,匯X职员有無同你地講,每個月都要做吓交易,如果連續兩個月不動户口,UK户口可能會被除消

回覆:英國戶口

Taiwaibobo 發表於 15-6-29 21:45
係,你要先打去英國customer hotline activate 张咭, 我蠢左, 原來premier account 可以打去香港hotline. 叫 ...
是否可以在網上activate

Sheep006 發表於 15-6-29 22:17
請問大家申請時,匯X职员有無同你地講,每個月都要做吓交易,如果連續兩個月不動户口,UK户口可能會被除消: ...

無咁講過喎,你會唔會..會錯意呢?小朋友開左學,個戶口點會無transactions。 不過,就提過,如果過英國,記得比銀行知,唔係佢地見到海外簽賬,會以為你張card比人偷左。

Taiwaibobo 發表於 15-6-29 21:45
係,你要先打去英國customer hotline activate 张咭, 我蠢左, 原來premier account 可以打去香港hotline. 叫 ...
其實佢會打比你,通上我地晚上先打過來,唔駛太心急自己打過英國。

回覆 wloi 的帖子

原來咁,、謝謝

回覆:英國戶口

謝謝各位!

‹ 上一主題|下一主題