用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 詢問兩位資料言語治療師嘅評語
go

詢問兩位資料言語治療師嘅評語 [複製鏈接]

協康(督導主任)梁志X先生
香港社區言語治療中心 冼姑娘

我囝16m上咗一堂冼姑娘(老公陪上),啱啱收到梁Sir有位,想聽下大家對佢地嘅評語作參考,謝謝

1    0    0    0

回覆:bubibubibuuu 的帖子

導師言語治療服務有什麼分別?請問協康排左幾耐?
社區言語治療中心好嗎?

16個月可以評估?我細女20個月好靜,只講簡單複詞,有d擔心!

引用:協康(督導主任)梁志X先生 香港社區言語治

原帖由 bubibubibuuu 於 15-06-29 發表
協康(督導主任)梁志X先生
香港社區言語治療中心 冼姑娘
請問言語治療吾係一搬要2歲才收? 如果歲半時吾夠十個單字就應該上言語治療?

回覆:Jjchow2015 的帖子

你問協問嗰個?"導師"嗰個係資深治療師,我排咗個半月。
社區言語治療中心好唔好我唔知,上咗一堂

可以

協康應該出名d!仲要係資深導師!
我仲wait緊!社區言語中心意見有好有不好!我自已仲考慮中!下星期要比錢!
不過也要㖒是否介導師!

但16個月應該未適講好多字!點train??可以分享下嗎?

引用:協康應該出名d!仲要係資深導師! 我仲wait

原帖由 Jjchow2015 於 15-06-30 發表
協康應該出名d!仲要係資深導師!
我仲wait緊!社區言語中心意見有好有不好!我自已仲考慮中!下星期要比錢 ...
兩個都係資深

你最後去了邊間?梁sir 好嗎?

上梁sir做咗評估咋,佢話如果佢教我囝會類似幼兒訓練咁,可睇下幼兒訓練嗰邊仲有幾耐到我,咁啱等大概一個月有,我就揀幼兒訓練,因為價錢差異大,聽日上第一堂

明白!我暑假之後社區言語個邊個完,想緊是否去協康,好似有經驗d!

‹ 上一主題|下一主題