用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問有沒有想報讀寶血會上智中學的家長上來聊聊le? ...
go

請問有沒有想報讀寶血會上智中學的家長上來聊聊le? [複製鏈接]

請問有沒有想報讀寶血會上智中學的家長上來聊聊le?

我女兒想報讀寶血會上智中學,請各位發表少少意見!!   

Re: 請問有沒有想報讀寶血會上智中學的家長上來聊聊le?

我不是家長...不過我係上智畢業.. 仍讀緊書...
你想知mug? 睇下我幫唔幫到你??

唔好意思..唔係中學..係英文書院...

small_bb
請問校風如何,課程讀得辛苦嗎?
你在哪間小學升上呢?謝謝!

我都想問下上智D校風好嗎?

我的小學是九龍禮賢學校

上智的校風都算好, 同學之間都算純樸. 不過就會'很學業', 因為學校最著重讀書 (雖然現在已大力要求學生學業與課外活動同樣重要~)
不過最重要都係小朋友同邊類同學玩... 每一間學校都有一些較搗蛋的同學, 當時(2年前)我沒聽過打同學,'界'手,偷野...或者可能我d同學好...

由於同學間很學業,所以都ok算辛苦,不過都係發自自己的,我爸媽都沒太過問....

值得一提是老師,若有學生問問題, 大多數老師(總會有一些懶惰的吧 :wink: )會盡力解答, 就算sacrifice自己的小息或空堂都冇所謂. 高form時, 老師更會畀email,甚至mobile畀學生問功課....因為大家信大家唔會'整估'....
我高考唔多好,有一位老師更陪足我一日,又幫我諗點排jupas咁... 我覺得我喊係對佢唔住tim~

所以依家非常十分懷念holy的生活

不知道對你們有沒有用:-|

係上智讀,好犀利唷.
[size=medium]mymyso
‹ 上一主題|下一主題