用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 新手媽媽一問, 家住彩雲, 請問有咩幼稚園可選? 謝謝 ...
go

新手媽媽一問, 家住彩雲, 請問有咩幼稚園可選? 謝謝 [複製鏈接]

如題.
   0    0    0    0

引用:如題.

原帖由 ckkate 於 15-06-24 發表
如題.
Good Hope

just a friendly reminder:
彩雲甘霖真係好淺, 親人個仔from彩雲甘霖, 同我仔相差2年, 我仔迦南, 但親人個仔小一開頭時, 我仔K2, 佢地D程度好似差唔係好多....

回覆 ckkate 的帖子

天主教甘霖已是彩雲最有名,當然有學卷課程一定唔會深得去邊,睇你想近返學方便接送;如果要課程深又冇學卷就一定係區外名幼,但預咗多人爭

回覆 eesmile 的帖子

甘霖我之前有睇過, 不過朋友叫叫我揀鑽石山個到的幼稚園或迦南會好D, 德望當然好啦, 不過無學卷真係幾貴. 我剛剛搬來呢區唔熟, 又係新手媽媽, 無乜概念點搵學校比佢. -_-|||

回覆 LCY30 的帖子

請問一下, 大家揀幼稚園係點入手呢?
朋友教我首要係睇中學, 再掃返落小學, 又由小學睇返幼稚園?
我咁樣感覺好似怪獸家長

引用:回覆+LCY30+的帖子 請問一下,+大家揀幼稚

原帖由 ckkate 於 15-07-20 發表
回覆 LCY30 的帖子

請問一下, 大家揀幼稚園係點入手呢?
你打算讀津貼小學嗎?津小是大抽獎,同讀邊間幼稚園無關係,選擇一間教學方法合心水既就可以。

我在甘霖旁的公園玩時,有印巴籍學生,好頑皮,玩吐口水,我咪大聲話個小朋友兩句囉,點知佢喪喊,然後個印巴籍老豆走埋來話我,唔應該咁惡喔。
我咪叫去返歸,咪留係香港囉~!

屋村學校就預左多單非及印巴籍同學仔。

我同阿仔報左box hill 嘅 N 班。

就算將來佢讀普通小學,打好英文底都可以輕鬆D~!

回覆 ckkate 的帖子

如果一心諗住大抽獎,我會選擇就近入學,反正唔會睇幼稚園,但如你諗住直資小學,咁就要考龍校or名幼.
‹ 上一主題|下一主題