用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2歲先報playgrou係咪已經太遲??
go

2歲先報playgrou係咪已經太遲?? [複製鏈接]

我對playgroup冇乜概念…我個囡下個月2歲…因為報唔到N班所以諗住同佢報playgroup...但見到好多playgroup由1歲已經開始讀…

如果而家先去報讀…
會唔會同人地嘅程度差一大截,
搞到上堂唔知做緊啲咩架??

有冇媽媽*都係2歲先俾小朋友去讀playgroup架?
   0    0    0    0

回覆:2歲先報playgrou係咪已經太遲

回覆:2歲先報playgrou係咪已經太遲

完全無問題

回覆:panda_kam 的帖子

小朋友好快適應,可以響返k1前,有少少學校的概念

回覆 panda_kam 的帖子

你可以選一些target 兩歲小朋友的playgroup

回覆:2歲先報playgrou係咪已經太遲??

完全唔遲呀,坊間仲有好多學前班讀,可以當N班咁上,又唔洗真係好似返N咁長時間又咁貴!

我個女都係2歲先上playgroup (報左"學前適應班"), 初初去到, 咩都唔識, 其他返開playgroup既小朋友會回應老師既指令, 我個女就坐係度發呆. 上左3堂開始OK, 到10堂時, 已經完全冇問題.

大部分playgroup都話2歲要獨立上堂, 親子班會少D.
‹ 上一主題|下一主題