用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南不收學劵的幼稚園同其他收學劵的迦南有什麼不同? ...
go

迦南不收學劵的幼稚園同其他收學劵的迦南有什麼不同? [複製鏈接]

我想請問有些迦南不收學劵 (E.G.麗港城), 咁同其他收學劵的迦南有什麼不同?教學上課程有不同? 會不會教深好多?
英文堂同普通話堂會否多D?
師資方面又會不會不同? E.G., 多D NET TEACHER?
請認識迦南的家長分享分享, 謝謝.
   2    0    0    0

有無知道呢?

sundae525 發表於 15-6-23 09:47
有無知道呢?
As I know total 12 Cannan K use the same books and doing same homework worksheet in the same day. Maybe the NET teacher time is different.

daddyday 發表於 15-6-23 09:56
As I know total 12 Cannan K use the same books and doing same homework worksheet in the same day. Ma ...
Thanks daddyday. That's what I guess.

如果間間課程書本一樣, 點解有不同收費呢?
有無讀緊迦南的家長可否分享一下你們小朋友每星期大約有幾多NET Teacher Class.
先謝謝!!!

呢個問題我之前有問過校長, 佢話一定有分別, 但佢就冇講有咩唔同, 雖然書可能一樣, 但我覺得附加教材一定會多D. 要多D$同小D$的學校, 點會一樣呢.
雖然我唔捨得, 但我都忍痛由冇學卷迦南轉左去有學卷迦南....真係用忍痛來形容......

由冇學卷迦南轉左去有學卷迦南?
係咪到K1 再IN 一間有學卷迦南?

yukichoi0201 發表於 15-6-24 17:05
由冇學卷迦南轉左去有學卷迦南?
係咪到K1 再IN 一間有學卷迦南?
各分校行政獨立, 要自己IN過

eesmile 發表於 15-6-24 15:57
呢個問題我之前有問過校長, 佢話一定有分別, 但佢就冇講有咩唔同, 雖然書可能一樣, 但我覺得附加教材一定會 ...
請問你開始讀有學卷迦南未?分別大嗎?

eesmile  2015-16年度K1先有返學卷,我女而家N升K1  發表於 15-6-25 13:29

回覆:sundae525 的帖子

讀緊K1 沒有學券,已教A-Z, 1-10, 中文字人日田口天大小上下,識認識寫識讀,英文教咗天氣同星期一至五。今年9月升K2變回有學券,老師説K2開始要寫生字,單雙數,我唸只是Net 上的英文堂會少d,其餘變化應該不大,唯有出外再補英文。

您好,我是新手媽媽,都心儀迦南,請問學卷係點申請架?邊度有學卷迦南?

回覆 angel128 的帖子

呢到幫到你~

http://www.cannan.edu.hk/

課程一樣,不過英文和普通話節數不同

我個小朋友讀緊無學卷,今年巳開始學寫生字,另外學校已說明phonics本書一定跟有學卷不同,K2 會開始教英文數學,普通話教拼音,英文教雙字拼音。

回覆:迦南不收學劵的幼稚園同其他收學劵的迦南有什麼不同?

迦南個別學校無學券,我相信是租因素多些。但要收家長學費,自然要在英文斆深些。

我bb今年升k1 無學券,n班每日有net 每星期兩定三當普通話,其實有學券就要跟教育處學習進度,而無無學券就無洗跟教育處,課程可以學校自定。當然無學券學校可投放的資源比較多

引用:讀緊K1+沒有學券,已教A-Z,+1-10,+中文字人

原帖由 monchibibi 於 15-06-25 發表
讀緊K1 沒有學券,已教A-Z, 1-10, 中文字人日田口天大小上下,識認識寫識讀,英文教咗天氣同星期一至五。今 ...
K1 已經要寫咁多字??

回覆:cloverz 的帖子

係,上學期先練畫缐,下學期開學已要寫字

引用:我想請問有些迦南不收學劵+(E.G.麗港城),+

原帖由 sundae525 於 15-06-22 發表
我想請問有些迦南不收學劵 (E.G.麗港城), 咁同其他收學劵的迦南有什麼不同?教學上課程有不同? 會不會教深好 ...
我仔讀緊有學劵,不過之前in過冇學劵,好多新移民。

引用:Quote:原帖由+sundae525+於+15-06-22+發表

原帖由 qinqinyan 於 15-09-12 發表
我仔讀緊有學劵,不過之前in過冇學劵,好多新移民。
邊間多新移民?

‹ 上一主題|下一主題