用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 5歲溜冰進度
go

5歲溜冰進度 [複製鏈接]

小朋友3歲開始學溜冰,學左兩年(老師1:2)宜家學到Alpha,請問進度是否太慢?

0    0    0    0

回覆:5歲溜冰進度

我唔知算唔算慢。我小朋友4歲半開始學,學左7個月,依家係Gamma,不過佢係1對1。我自己就唔會睇佢快定慢,反而會睇佢有冇心學同專唔專心,如果佢冇心學我都唔會俾佢學落去。當係一種課外活動等佢興鬆下。

我小朋友3.5 歲開始學, 學左8個月,group 1:7,  依家alpha 了. 其實每級都有一d 動作要做到, 你有無留意佢做成點? 做唔做到? 有mama 分享過, 升唔升到級其實好 depends個 教練. 但如果基本功打得穩, 對佢上 freestyle 其實不是壞事.

引用:我小朋友3.5+歲開始學,+學左8個月,group+1:

原帖由 liarsing 於 15-06-19 發表
我小朋友3.5 歲開始學, 學左8個月,group 1:7,  依家alpha 了. 其實每級都有一d 動作要做到, 你有無留意佢做 ...
請問你邊間上課?

引用:我小朋友3.5+歲開始學,+學左8個月,group+1:

原帖由 liarsing 於 15-06-19 發表
我小朋友3.5 歲開始學, 學左8個月,group 1:7,  依家alpha 了. 其實每級都有一d 動作要做到, 你有無留意佢做 ...
請問你喺邊度學? 係咪由Tot 1 開始學?

係呀, 由 tot 1 開始, 係又一城學

回覆 liarsing 的帖子

怎么收费,谢谢

其實都無話快定慢,小朋友玩得開心先最重要呀~
‹ 上一主題|下一主題