用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 海怡康傑VS 啟思幼稚園(深灣軒)
go

海怡康傑VS 啟思幼稚園(深灣軒) [複製鏈接]

海怡康傑VS 啟思幼稚園(深灣軒)邊間好

0    0    0    0

回覆:海怡康傑VS 啟思幼稚園(深灣軒)

唔知各位媽媽可唔可以俾下意見

引用:海怡康傑VS+啟思幼稚園(深灣軒)邊間好 +

原帖由 haunani_ye 於 15-06-17 發表
海怡康傑VS 啟思幼稚園(深灣軒)邊間好
咁啱舊年兩間都收了我細仔N班,所以向附近朋友研究了一下!
兩間非常不同風格嘅KG,兩間都有不少好評,兩間都有朋友讀過,小朋友都返得開心,視乎家長期望小朋友要乜野。
簡單啲講,康傑在學術上係谷啲,教得深啲,冇學卷。
啟思活動教學,happy school, 遊戲中學習,有學卷,但到上小一會辛苦點。
希望幫到你!!!

唔該晒

回覆:hazelnutcake 的帖子

咁你小朋友讀咗邊間?其實我個小朋友今個9月會入康傑讀N班,但K1今年9月又開始要報,心又想出出面讀,想呂郭碧鳯,聖瑪加利大,又唔知留唔留係康傑讀K1好!

回覆:haunani_ye 的帖子

學術上康傑係唔錯的,亦都多outing,俾小朋友多體驗,係唔錯!!當初我係揀左康傑放棄啓思!!

康傑

謝分享!
‹ 上一主題|下一主題