用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: OxOx
go

瑪神扣門2015 [複製鏈接]

引用:剛剛收到call啦!巧感動!

引用:佢叻但講野唔叻架,神校second+in+都不少,

原帖由 maomaochoi 於 15-06-16 發表
佢叻但講野唔叻架,神校second in 都不少,硬係考唔入。所以神校小朋友真係讀得玩得又talk得。之前我都不知 ...
俾個叻叻囝囝!

回覆 mall 的帖子

Honestly, I don't think my son is very outstanding, if he was, I no need to go thr the "lucky draw" game. But I am certain that he is not good at presentation, that why he has a lot of second in but all failed

I can only say he is not bad, he can do the P1 exercise now, but I really think a lot of children can do! So I don't know how to compare...

回覆:maomaochoi 的帖子

恭喜晒!你小朋友好叻,可吾可以分享下叩門考咩!

引用:剛剛收到call啦!巧感動!

恭喜你,你心情我非常明白,因我小朋友都係舊年0-0-0扣入呢間小學...放心..這是一間各方面都非常出色的小學..我小朋友在過去一年都非常享受校園生活...

回覆:瑪神扣門2015

無電話, 落選了

回覆:2009choichoison 的帖子

咁又未必...舊年有同學8月底先收電話...後補入....希望在明天

回覆:cloudland 的帖子

今年好似多人派得唔好,好難等到開學!又落空

回覆 ackmama 的帖子

聽阿仔講番好似好易, 用中文問下你叫乜名, 住邊, 英文都係問what is your name? How are you? How old are you? 俾堆水果生字同圖畫叫你連線. 數學問柱體同錐體...

我相信好多小朋友都識

面試問題的高低分...係著重小朋友對問題的思考及答案的深度....我都係最近先知

maomaochoi 發表於 15-6-16 11:14
剛剛收到call啦!

巧感動!

回覆 cloudland 的帖子

都有可能, 因為老師問阿仔住邊, 佢係成個地址講哂出黎, 我都嚇一跳, 心諗駛唔駛呀?

回覆:瑪神扣門2015

恭喜哂
不過我又再一次落空喇

maomaochoi 發表於 15-6-16 16:24
回覆 ackmama 的帖子

聽阿仔講番好似好易, 用中文問下你叫乜名, 住邊, 英文都係問what is your name? How  ...

Thx for sharing! 想問下瑪神係咪會考中英數筆試, 但聽你咁講好似只考口試?

醒目開學勳章

引用:不是呀,+佢有一條唔識問佢圓柱體同錐體,+佢

不是呀, 佢有一條唔識

問佢圓柱體同錐體, 佢話唔係好記得 (因為我之前教佢英文的), 我地仲要係0-0-0, 好激 ...

回覆:ackmama 的帖子

中英數筆試只是基本入場卷..然後面試再決高低...因為....實在太多考生啦...好殘酷

醒目開學勳章

引用:回覆+cloudland+的帖子 都有可能,+因為老

回覆 cloudland 的帖子

都有可能, 因為老師問阿仔住邊, 佢係成個地址講哂出黎, 我都嚇一跳, 心諗駛唔駛呀? ...
同我個仔一樣

回覆:ackmama 的帖子

要考筆試呀,我個仔仲好論盡跌左舊擦膠落地,老師唔俾佢執,話有哥哥幫佢執,叫佢唔好郁

回覆:cloudland 的帖子

你覺我瑪神學術方面可以嗎?考試會唔會好深?

‹ 上一主題|下一主題